Blog

Your own fireplace is worth gold!

En echt soms mis ik mijn eigen huisje best wel! Vooral gisterochtend.. Echt alles ging mis! Het internet is hier al niet zo snel, maar nu hebben ze het voor elkaar gekregen om het nog langzamer te maken. Ik moest het abonnement van mijn mobiel betalen maar ik kon niet eens inloggen op de website.. Nou bleek later dat ik het ook zo niet kon doen omdat mijn creditcard geen amerikaanse zipcode heeft… Maar goed, naast het internet was de waterdruk zo’n beetje weg, echt na een kwartier was je haar nog niet helemaal nat.. De la waar Aukje haar kleding in heeft zitten, daar viel de bodem bijna uit en de keuken was helemaal een ramp.. Iemand heeft het gepresteerd om een plastic bord op het fornuis te zetten (het is een fornuis met van die warmtespiralen) en dat fornuis ook nog aan te zetten! Gevolg: bordje aan de spiraal gesmolten… Wesley probeerde het bordje ervanaf te krijgen maar dat ging niet helemaal goed, de spiraal kwam los (nou kon deze wel weer vast maar goed wat heb je eraan als er een bordje op zit?), deze hebben we vervolgens maar gewoon op het aanrecht gelegd misschien dat ze het wel zouden repareren.. Maar toen kwam er een andere hotelbewoner, en die gooide het geheel gewoon in de prullenbak, nu hebben we dus nog 3 pitten om op te koken! 

Maar goed het is het einde niet;) We hebben afgelopen week in ieder geval weer een leuke week gehad! Ik zal beginnen waar ik was gebleven. 

Vrijdagmiddag ben ik richting Brooklyn gegaan om Aukje van het werk op te halen en op Mama en Petra te wachten bij een metro station in de buurt, en na een kwartiertje wachten kwamen ze dan ook uit de metro gelopen. Na de welkomsknuffel en het verhaal over de vliegreis zijn we naar Times Square gegaan, hier hebben we lekker gegeten bij de Olive Garden (zowaar een beetje gezond eten). Na het eten zijn we allemaal lekker naar ons bedje gegaan, mama en Petra waren erg moe van de reis en Aukje en ik nog van de week daarvoor. 

Zaterdag ben ik met mama en Petra over fifth gelopen, nouja lopen… Winkel in, winkel uit echt weer heerlijk geshopt! Het leuke was dat er net een nieuwe winkel geopend was, de Uniqlo. Dit is een Japanse winkel waar ze veel basics verkopen voor weinig geld, zo hadden ze een angora trui voor maar 50 dollar! Ik heb die natuurlijk even gepast maar na ongeveer 10 minuten in de trui (ondertussen even gekeken naar wat Petra allemaal aan het passen was!) begon het overal te kriebelen en begonnen er rode plekken op mijn huid te verschijnen.. Die heb ik dus maar snel uitgetrokken! We zijn ook naar de Ugg store geweest waar ik een heel fijn, warm paar (hoge versie) zwarte uggs heb gekocht! Dat is wel nodig met de winter die hier hoort te komen. (die had ik al verwacht maar eigenlijk is het over het algemeen nog best prima weer) 

Na dit dagje shoppen hebben we lekker met z’n vieren bij de Heartland Brewery gegeten! Weer heerlijk steak met frietjes, altijd goed natuurlijk! Ook nu waren we allemaal erg moe (arme mamsie, beentjes helemaal op van het vele lopen!) en hebben we lekker ons bedje opgezocht. De volgende dag zou ook weer een drukke dag worden dus een goede nachtrust was wel handig! 

De volgende dag zijn we ‘vroeg’ opgestaan, we hadden namelijk om half 10 bij het battery park afgesproken. Vanaf dit park vertrekt de boot naar Liberty en Ellis Island! Na een kaartje te hebben gekocht mochten we eerst in een enorme lange rij aansluiten.. Terwijl we in de rij stonden heeft Petra nog een mooie roze I love New York trui gekocht (Hoewel de zon heerlijk scheen was de wind best fris). De rij ging verrassend snel voorbij en voor we het weten zaten we op de boot op weg naar het vrijheidsbeeld! En wat is dat mooi, vooral de boottocht ernaartoe is erg indrukwekkend, je ziet eerst steeds beter de skyline van New York (echt, vanaf deze boot zijn volgens mij al die mooie foto’s daarvan gemaakt) en vervolgens zie je het vrijheidsbeeld steeds dichterbij komen! Op Liberty Island aangekomen hebben we eerst wat gegeten (het was ondertussen alweer lunchtijd), hele lekkere frietjes met mayonaise (JEEJ!) en een iets minder lekkere cheeseburger. Vervolgens hebben we heeeel veel foto’s gemaakt bij het vrijheidsbeeld en bij het uitzicht op de Skyline en zijn we op de boot gestapt om naar Ellis Island te wachten. Ellis Island is het eiland waar vroeger alle emigranten naartoe moesten voordat ze doorgelaten verder naar de VS. Op dit eiland werden ze allemaal gekeurd. Nu is er een museum van gemaakt en kan je door alle kamertjes lopen waar die mensen ook doorheen moesten. Best indrukwekkend om alles te lezen en te zien! 

Toen zijn we weer met de boot teruggegaan en wilden we richting Washington Square park, om dit te kunnen moesten we eerst een stukje lopen. Dit stukje was een erg leuk stukje we kwamen namelijk de Golden Bull tegen, Wall Street het nieuwe WTC ennn de Centruy 21, dat outlet centrum maar dit filiaal heeft 7 verdiepingen! We hebben hier voornamelijk op de schoenenafdeling rondgekeken, maar na een uurtje hadden we er allemaal ook wel weer genoeg van. We zijn verder gelopen naar de metro en daarmee naar Washintgon Square Park gegaan. Hier hebben we heerlijk gezeten, er was weer een bandje wat hele relaxte jazzmuziek speelde, en uitgerust voordat we een plekje gingen zoeken om te eten. Dit plekje hebben we gevonden in een Italiaan aan Bleecker Street. Hier hebben Aukje en ik een heerlijk pasta met pesto gehad! En volgens mij hebben mama en Petra ook prima gegeten! (pasta met groeten voor mama en spaghetti met meatballs voor Petra). Na het eten hadden we allemaal weer volop energie en zijn we nog naar Times Square gegaan om de M&M winkel te bezoeken! Dit was erg leuk, en Petra heeft daar zelfs een huwelijksaanzoek gehad! Van de gele M&M! Heel leuk natuurlijk;) 


Maandag moesten Aukje en ik weer werken en zijn mama en Petra lekker zelf op onderzoek uitgegaan;) ze zijn naar Central Park geweest, hebben weer eventjes over fifth gelopen en zijn op het Empire State Building geweest! ‘S avonds hebben we met zijn drieën weer heerlijk bij de Heartland Brewery gegeten (Mama en Petra hadden zo’n honger en waren te moe om nog verder te lopen;)) hierna zijn we lekker naar huis gegaan om alweer (ja, ik weet het we zijn net een stel bejaarden) te slapen. 

Dinsdag zijn mama en Petra naar het monument van 9/11 geweest (het was ons gelukt om toch nog kaartjes voor ze te regelen!) en hebben ze nog een paar laatste dingetjes gekocht. ‘S avonds zijn ze naar Brooklyn gekomen en hebben we met z’n allen bij Grimaldi’s gegeten, de beste pizzeria van New York naar het schijnt. En ik moet zeggen het was best goed te eten! Na het eten zijn we nog lang het water gelopen, tussen de Brooklyn en Manhattan Bridge in. Dit was erg mooi, en een extratje was een van de installaties van het Creators Project, wat daar te vinden was! (Ja echt ik maak hier gewoon reclame voor Resource, moet kunnen toch;)). Na een leuke wandeling hebben we afscheid genomen en zijn we weer naar huis gegaan. 

Woensdag moesten Aukje en ik weer gewoon werken en hebben mama en Petra de koffers ingepakt en zijn vertrokken naar Newark! ’s avonds hebben Aukje en ik lekker rustig op onze kamer gezeten en zijn we vroeg naar bed gegaan want we waren nog steeds heel erg moe! 

Donderdag heb ik natuurlijk gelijk gekeken of mama en Petra goed waren geland, en gelukkig was dat het geval! Verder was het weer een gewoon dagje van werken. ‘S avonds hebben Rick en Wesley voor ons gekookt (ooh wat lief) en hebben we lekker weer The Vampire Diaries gezien! Dit hadden we nu al 2 keer gemist!:O 

En vandaag is ook weer een stagedagje (gelukkig is vrijdag altijd wel redelijk rustig) en ook vanavond gaan we rustig aan doen, er staat ons namelijk weer van alles te wachten!! 

Zaterdag willen we gaan kijken voor een halloween kostuum, want… Volgende week zaterdag is er een halloween party1 Ik moet eerst overdag helpen om alles op te zetten en kan dan ’s avonds lekker feesten! 

Komende week wordt voor mij sowieso erg druk, van dinsdag t/m vrijdag is er Photo Expo een groot evenement waar ik elke dag t/m 7 uur sowieso aanwezig moet zijn en verslag van moet doen op de sociale netwerken. Vrijdag is opruimen en beginnen met het opzetten van het Halloween feest. De maandag na het halloween feest is het opruimen van dat feest en vervolgens opzetten van NYC Fotoworks, een ander groot evenement. En maandagavond is het natuurlijk echt halloween en is er een hele grote parade die we echt willen zien! Dinsdag moet ik om 8 uur (VROEG!!) bij NYC Fotoworks aanwezig zijn om alles op te zetten, en dan is ook die dag gelijk de eerste dag van het evenement! Woensdag en Donderdag moet ik hier ook bij helpen en dan is het vrijdag weer afbouwen.. 

Drukke weken dus voor de boeg maar wel hele leuke! 

Nou tot de volgende keer! 
XOXO 
Laura

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Freek
  21/10/2011 at 23:24

  New wark? Is dat zoiets als mooi wark? Of bedoelen we newark:p

 • Reply
  Henk
  22/10/2011 at 00:34

  Hoi Laura, leuk om weer een interessante blog va je te lezen. Ik merk dat je het tot nu toe maar druk hebt met alle visites en indrukken van New York. Het is dan ook logisch dat je niet altijd meer puf hebt om ‘s-avonds nog iets te gaan doen. Gezien de week die et komst is goede nachtrust ook geen overbodige luxe. Heel veel sterkte en plezier de komende week.

  Groetjes

 • Reply
  Laura Kuiper
  22/10/2011 at 05:27

  Freek: Ik bedoel inderdaad newark ja:P

  Henk: Jaa, het gaat inderdaad goed druk worden dus moet maar vroeg op bed! Ik had nog gesmsd, weet niet of je die ontvangen hebt?

 • Reply
  Barbara
  22/10/2011 at 09:12

  Hi zussie!

  Wat een mooie verhalen! Ik had natuurlijk de helft al van mama en Petra gehoord, met natuurlijk de bijbehorende foto’s! Het ziet er allemaal geweldig uit, het lijkt me ook elke dag een feestje om daar, in NYC, te mogen rondloppen!

  Zo te horen zijn de werkzaamheden druk, maar ontzettend leuk! Meehelpen met feesten en elke dag iets leuks plaatsen op de sociale media! Daarnaast nog een leuk Halloween feest, ben heel benieuwd naar de kostuums!

  Lieverd geniet ervan en houd ons op de hoogte!

  Dikke kus en knuffel!

 • Reply
  Laura Kuiper
  23/10/2011 at 02:42

  Hallo grote zus!

  Ik hoop het maar! Probeer alles zo goed mogelijk te vertellen! Het is ook erg leuk om hier rond te lopen hoor :) Jij moet snel ook maar eens hierheen gaan!

  Ja, ik denk dat de komende twee weken inderdaad erg druk maar heel leuk worden! Ja we hebben vooral veel zin in dat feest! Hebben vandaag gekeken voor kostuums maar nog niks gehaald, maar morgen gaan we weer kijken!

  Dikke kus

Leave a Reply