Blog Foodie Friday Reviews

De Dessert club – Dessert hemel, of toch niet?

In de maand september konden we kennis maken met De Dessert club. Een pop-up restaurant waar je 7 gangen aan toetjes voorgeschoteld krijgt! Voor echte zoetekauwen als ikzelf natuurlijk hemels! Of toch niet? In deze blog lees je wat De Dessert club precies is en wat ik er van vond.

De Dessert Club - Dessert hemel of toch niet? In de afbeelding zie je een collage van de gerechten die we hebben gehad.

De Dessert club

Zoals gezegd is De Dessert Club een dessert only restaurant. Het is een concept dat op Bali en in New York al eerder gezien is. Een pop-up restaurant waar de mooiste en lekkerste desserts worden voorgeschoteld. En het zijn niet alleen zoete desserts, maar een afwisseling tussen zoet en hartig. In Nederland stond toppatissier Bart de Gans aan het hoofd. Deel 1 van het pop-up restaurant was open in september. De locatie? Het oude Zwitsal terrein in Apeldoorn!

Ik als echte zoetekauw en dessertliefhebber wilde dit heel graag proberen! Echt eens wat anders dan naar een restaurant in de buurt (al zijn er hier in de buurt nog genoeg parels te ontdekken!). Ids vond het gelukkig ook een leuk idee, vooral omdat ik er zo blij van werd. En dus hebben we een tafeltje gereserveerd tijdens onze zomervakantie.

De Dessert Club - Een houten bord met in lampjes geschreven Bar

Onze ervaring

Vonden wij het ook echt de dessert hemel die we hadden verwacht? Niet helemaal. De locatie was echt heel leuk aangekleed en de service super goed! Ook de eerste vier gangen werden wij erg blij van, maar daarna vonden we het toch wat minder. Begrijp me niet verkeerd, het smaakte erg goed! Maar het was alsof het echt iets moest lijken. De smaken waren niet heel bijzonder. En dan betaal je toch wel een heel hoog bedrag voor iets wat wel lekkerlijk is, maar niet heel bijzonder.

Onze favoriet was overigens het moestuintje. Een dessert met zoet en hartig door elkaar. Een van de gerechten die ons qua smaak dus wel echt verraste! Een van de gerechten die er wel heel mooi uit zag, maar wij minder bijzonder vonden was de aardappelen, groenten en vlees. De steak was heel mooi gemaakt, maar uiteindelijk gewoon een hap chocolade mousse. De frietjes waren Mango ijs, lekker, maar niet bijzonder. En dan waren er groentes bij gelegd. Een prima gerecht, maar dus niet zo bijzonder.

Al met al geef ik De Dessert Club een 6. De ervaring was echt heel erg leuk, de service erg goed en het eten was lekker. Maar het eten was dus toch iets minder dan wat wij ervan verwacht hadden.

Ons favoriete gerecht - Het moestuintje. Een zandtaartje met een aarde van chocolade en pesto, fruit en groentes. Een perfecte mix van zoet en hartig.

Ben jij wel eens bij een pop-up restaurant geweest of misschien zelfs De Dessert Club? Laat me weten wat je ervan vond!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply