Blog Travel

In de tent met temperaturen onder 0ºc

Je moet het leuk vinden, kamperen met temperaturen onder het vriespunt. Voor de een een absolute nachtmerrie, voor ons zeker niet! Juist een goede training voor de Fjällräven Classic en de kans om het beste plekje op de camping uit te zoeken!

Kamperen in de vrieskou

Kamperen in de vrieskou

Met Koningsdag zijn Ben en ik erop uit getrokken. Alle kampeer spullen in de auto en op naar de Belgische Eiffel. We hadden een mooi plekje uitgekozen, een kleine camping vlakbij het stadje Eupen. Camping Wesertal, 52 staanplaatsen aan een klein riviertje en vlakbij het nationaal park Hautes Fagnes-Eiffel en Lac de la Gileppe. Leuk detail, er is ook een serre met een houtkachel aanwezig. Mocht het in de tent niet te doen zijn dan kun je hier heerlijk zitten. Er is zelfs plek waar je een kookstel neer kan zetten en je eten kunt bereiden. Wanneer er wat meer mensen op de camping zijn kan dit natuurlijk erg gezellig zijn! Met z’n allen rond de houtkachel.

De mini vakantie

We hebben 2 nachten op de camping gestaan en in die tijd hebben we alle weertypes gehad. Van een heerlijk zonnetje tot sneeuw. De eerste ochtend werd ik wakker en was de buitenkant van de tent zelfs bevroren! Niet heel comfortabel zou je zeggen, maar binnen in de tent was het lekker warm. Een goed bewijs dat wij de juiste tent (The North Face Talus 3), de juiste matjes (Exped matjes) en slaapzakken (Fjällräven Abisko) hebben aangeschaft. Een super goede test voor de tocht die wij in augustus gaan maken, want ook dan kan het heel koud zijn.

Ook hebben we in die dagen dat we er waren heerlijk gewandeld. We zijn naar het stuwmeer Lac de La Gileppe gewandeld, een tocht van ongeveer 4 uur totaal. Wederom een goede test, ditmaal voor onze wandelschoenen en mijn wandelbroek. De broek zit als gegoten, maar de schoenen blijken voor wat meer heuvelachtig gebied toch iets te klein. Daarom heb ik inmiddels een tweede set aangeschaft, echte B schoenen van Lowa. De schoenen van Mammut houd ik dan voor de vlakkere gebieden en minder intensieve wandelingen, want verder zitten ze heerlijk!

Al met al een zeer geslaagde twee dagen waarin we onze gear goed hebben kunnen testen. Inmiddels zijn we al een aardige tijd verder en hebben we alle benodigde spullen bijna bij elkaar, daar lees je later zeker meer over!

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Barbara
  03/07/2016 at 21:09

  Mooie foto’s zus, ben heel benieuwd naar jullie tocht!

  • Reply
   Laura Kuiper
   04/07/2016 at 18:37

   Thanks! Vond ze zelf ook wel erg goed gelukt;)
   We hebben erg veel zin in de tocht, als we de video’s en foto’s van afgelopen jaren mogen geloven staat ons een hele mooie tocht te wachten!

Leave a Reply