Blog

Love: Netflix

Als echte tv verslaafde heb ik het lang weten uit te stellen, een Netflix account. Toen wij een nieuwe tv kochten kon het niet langer, ook wij zijn verslaafd geraakt aan Netflix! Mijn favoriete series, films en docu’s? Dat lees je hier

Netflix

Zoals gezegd hebben wij nog niet heel lang Netflix, maar eind vorig jaar hebben wij een nieuwe Smart TV gekocht en hebben we ons TV abonnement opgezegd. We waren alle reclames zat en vonden dat er niet genoeg leuke programma’s op tv waren. Met alleen NOS en NPO apps hadden we niet voldoende aanbod, maar Netflix verzadigd deze behoefte meer dan genoeg! En uiteraard heb ik in de korte tijd dat wij een abonnement hebben al behoorlijk wat gekeken. Hieronder mijn favorieten.

Series

 • Nashville: Mijn inner countrygirl komt helemaal los in deze serie. Nashville gaat over country muzikanten en wat zij allemaal meemaken. Een diva, een soort moeder figuur en natuurlijk de badboys. Het komt er allemaal in voor, dat gekoppeld met goede country muziek (ja, ik houd van deze soort muziek!) en je hebt een perfecte serie. Nog niet helemaal overtuigd? Luister hier de muziek van de serie (en andere country muziek)!
 • Making a Murderer: Een man zit jarenlang onschuldig in de gevangenis, komt er vervolgens uit maar wordt weer aangeklaagd voor een moord. Wordt hij er nou ingeluisd of heeft hij het echt gedaan? En wat heeft zijn neefje er mee te maken? Echt een mind fuck deze serie, en heel erg interessant! Ik kan niet wachten op de nieuwe afleveringen.
 • The Bridge: Hier schreef ik eerder al een blog over. Een geniale serie!
 • Pretty Little Liars: mijn nieuwste verslaving. Allison is vermoord, maar plots ontvangen de vier vriendinnen Aria, Emily, Hannah en Spencer smsjes van de mysterieuze A. Wie heeft Allison vermoord, en waarom probeert A de meiden tegen elkaar uit te spelen? Een heerlijke serie waar je niet veel bij na hoeft te denken en waar precies genoeg spanning en humor inzit.

Uiteraard zijn er nog veel meer series die ik ook kijk, maar dit zijn op het moment mijn favorieten. Ik wacht op nieuwe afleveringen van The Vampire Diaries, Suits en The Originals! Series die ik al keek voor Netflix :-)

Films

Het is af en toe behoorlijk lastig om een film te kiezen die zowel Ben en ik leuk vinden, maar we komen er toch uit. Hieronder mijn favoriete films

 • Nightcrawler: een journalist die ongelukken opzoekt en er zelf een deel in krijgt. Erg goed gespeeld door Jake Gyllenhaal.
 • Frozen: deze Disney film blijft een favoriet!
 • The Avengers: allemaal superhelden bij elkaar, dit kan niet misgaan!
 • Frank & Frey: deze film heb ik nooit gezien als kind, maar toen ik ziek was is het dan toch gebeurt! Ben wilde deze film niet zien, maar ik ben erg blij dat ik nu kan zeggen dat ook ik bij deze klassieker een traantje heb gelaten.
 • The Ides of March: een film die al een tijd op mijn must watch lijst stond, erg goed gespeeld. Niet echt verassende plots, maar het geeft je wel een redelijk reëel kijkje in de wereld van Amerikaanse verkiezingen.

Documentaires

 • Black Fish: een documentaire over de orca’s van SeaWorld. Heel erg interessant, leerzaam en onthullend. Geloof me, na het zien van deze documentaire wil je Orca’s alleen nog maar in het wild zien.
 • Cowspiracy: nee ik word niet gelijk vegan, maar deze documentaire geeft wel een goed inzicht van de energie die wordt verspild aan veeteelt, en hoeveel dat van deze aardbol vergt.

Wat zijn jouw favoriete series/films/docu’s op Netflix?

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply