Blog

Citytrip Hamburg

Afgelopen week zijn Ben en ik vier dagen naar Hamburg geweest. Een hele mooi stad waar erg veel te zien én te doen is! In deze blog lees je onze ervaringen en een aantal tips, want deze stad mag je zeker niet missen!

 

Hamburg

Hamburg is een grote havenstad in het noorden van Duitsland. Het ligt op slechts drie uur rijden van Nederland (tenminste van waar ik woon). Een hele mooie actieve stad waar je je kunt vergapen aan de mooie gebouwen, vele winkels én mooie auto’s.

 

Het verblijf

In Hamburg zijn erg veel hotels in alle prijsklasses. Wij verbleven in het Arena Hostel. Hier hadden wij een ruime kamer met eigen badkamer én balkon. Het hostel was nog erg nieuw, staat op loopafstand van de Imtech Arena én een metrostation. Met de metro ben je met ongeveer een kwartier in het centrum.  Een heel fijn hostel waar je totaal geen last hebt van andere gasten en waar je goed ontvangen wordt. Alles is netjes en goed geregeld, en dat ook nog voor een zeer fijne prijs. Zeker een aanrader voor een citytrip Hamburg.

 

Het vervoer

In Hamburg is het openbaar vervoer erg goed geregeld. Er rijden bijna overal metro’s en bussen. Wij hebben alleen met de metro gereisd en dit is ons heel goed bevallen. Er rijden veel metro’s dus mocht je er een missen dan hoef je niet lang te wachten op de volgende. De metro stopt op alle belangrijke plekken. En moet je iets verder zijn dan is het over het algemeen geen straf om een stukje te lopen.

 

Want dat hebben wij ook veel gedaan, lopen. Hoewel Hamburg een grote havenstad is, voelt het niet enorm aan. Veel gebouwen/parken/attracties liggen vlak bij elkaar en zijn dan ook prima te lopen vanaf het centrale metrostation. Daarbij vind ik lopen altijd een hele goede manier om nog meer van een stad te kunnen zien!

 

Highlights

Er is zoveel te zien in Hamburg! Een paar echte highlight zijn het Rathaus (stadhuis), een heel mooi oude gebouw waar je ook een rondleiding kunt krijgen. Dit hebben wij niet gedaan, wel zijn we de hal binnen geweest en de binnentuin, hier was ook al veel te zien!

 

De haven is ook zeker een bezoekje waard. Je kan hier verschillende rondvaarten doen. En als je bereid bent om zondag vroeg op te staan dan is een bezoekje aan de Fish Markt zeker aan te raden! Hoewel de oude vismarkt zelf erg gericht is op het toerisme, en hier vooral bier wordt gedronken (ja echt, vanaf 5 uur ’s ochtends tot 9 uur), is het om het (overigens wel erg mooie) gebouw heen een hele grote markt waar je van alles kan krijgen. De marktlui roepen hier van alles, de locals halen hun verse groenten, bloemen én uiteraard vis! Erg leuk om eens mee te maken.

 

Wanneer je van shoppen houdt kan je je hart ophalen. In Hamburg zijn diverse shopping malls én grote winkelstraten. De Europa Passage is de grootste mall waar je erg veel winkels vindt, van Hollister tot een Harley Davidson shop en diverse restaurants. Direct aan de passage begint de grote winkelstraat waar je o.a. Adidas en Swarovski kan vinden.

 

De Binnenalster en Aussenalster zijn meren in het midden van Hamburg. De Binnenalster is een klein meer dat direct aan het plein van het Rathaus ligt. De Aussenalster is het grote meer waar veel gezeild wordt en ook veel rondvaart boten rondvaren. Rondom het meer kan je je vergapen aan de luxere huizen van Hamburg.

 

Het stadspark midden in Hamburg is een heel groot aangelegd park. Hier hebben wij heerlijk gelopen en ons vergaapt aan de verschillende soorten tuinen die aan elkaar verbonden zijn. Er is een Japanse tuin, met theehuis, maar ook een botanische tuin in een kas! Met mooi weer is het heerlijk druk op de vele grasvelden en kan je lekker afkoelen bij de diverse fonteinen.

 

De dierentuin. De dierentuin van Hamburg was echt geweldig, ik ben dol op dierentuinen en deze was echt heel mooi. De opzet van de dierentuin is te vergelijken met de opzet van de Efteling, een heel mooie aangelegd park. De dieren hebben allemaal mooie grote verblijven, en een aantal dieren lopen zelfs los rond! Je kan sommige dieren ook voeren, hiervoor worden aan het begin van de dierentuin speciale pakketten verkocht. Zo stonden de Olifanten allemaal gretig te wachten totdat ze weer een wortel aangereikt kregen! Bij de dierentuin hadden ze ook een heel mooi verblijf voor mijn favoriete diertjes, de pinguïns! Er is een buitenverblijf voor de pinguïns uit Zuid Amerika en een binnen verblijf voor de pinguïns uit de koudere gebieden. Geweldig die beesten. Naast de pinguïns kan je hier ook ijsberen, zeeleeuwen en zeehonden vinden.

 

Zoals gezegd is er nog veel meer te zien in Hamburg maar deze dingen moet je echt niet missen!

 

Mijn beoordeling

 

Ik vind Hamburg echt een hele mooie stad. Misschien niet de eerste stad die je te binnen schiet voor een citytrip, maar zeker een die je aan je lijstje kan toevoegen! Ik geef Hamburg als stad voor een citytrip een dikke 8 :-)

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply