Blog recensies

Recensie: The subtle art of not giving a f*ck

Soms iets minder geven om dingen kan goed zijn. Zeker voor mij. Mijn werk neem ik regelmatig mee naar huis, en ik kan heel lang nadenken over wat iemand misschien denkt. Langzaam aan wordt dit minder, maar het ging mij niet snel genoeg. En toen bestelde ik het boek The subtle art of not giving a f*ck. Wellicht dat dit boek mij de handvaten kon geven die ik nodig had! Lees hier wat ik van het boek vond.

Recensie:The subtle art of not giving a f*ck

The subtle art of not giving a f*ck – Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. 

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. 

(Bron: Bol.com)

Cover the subtle art of not giving a f*ck

What I think

Na de eerste paar pagina’s heb ik het boek weggelegd. Wat een hoop onzin dacht ik. Ja, ik snap het. Je moet gewoon sommige dingen laten voor wat ze zijn. Maar dat lukt soms gewoon niet! Dus laat dat boek maar zitten, dit gaat mij niet helpen.

Toch bleef ik nieuwsgierig naar wat Mark Manson verder te vertellen had. En dus pakte ik het boek weer op. In de hoofdstukken die volgden werd het steeds interessanter, je krijgt steeds meer inzicht in waarom we zo denken. Waarom we ons alles zoveel aantrekken. En dat is waar ik naar opzoek was. Waarom denken we zo, en hoe kun je dat veranderen. Mark Manson geeft handvaten om hiermee om te gaan. Dat verander je natuurlijk niet van de een op andere dag, maar kleine stapjes kun je wel elke dag maken en dan kom je er vanzelf!

Ik geef dit boek een 8! Ik moest er echt inkomen, en vind nog steeds dat hij soms erg om het punt heen draait, maar al met al krijg je veel goede inzichten en handvaten die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Precies waar ik naar opzoek was dus!

Neem jij je werk wel eens mee naar huis, of denk je teveel na over bepaalde zaken? Hoe ga jij hiermee om? Let me know!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply