Blog

Online marketing: Twitter Flight 2015

Gisteren en vandaag vlogen de berichten over Twitter je om de oren. Niet zo gek, want gisteren hield Twitter zijn Twitter Flight. Een developer conferentie over everything Twitter. In dit blog de belangrijkste ontwikkelingen!

 

Twitter Flight 2015

Twitter Flight is het developer congres van Twitter. Eigenlijk hetzelfde als de Facebook F8 Conference waar ik eerder al over schreef op Intressant. Tijdens een dergelijk congres worden de belangrijkste nieuwe updates gepresenteerd evenals diverse nieuwe features. En daar zitten een aantal behoorlijk leuke nieuwe features bij!

De features

  • Twitter Polls zijn nu beschikbaar voor iedereen. Je kunt nu dus een poll creeren op jouw Twitter account. Dit kan erg handig zijn voor bloggers of bedrijven wanneer zij hun doelgroep een vraag willen stellen (en betrekken bij het bedrijf natuurlijk).
  • Twitter Publish; een nieuwe tool waarmee je (de tool is vooral bedoeld voor media bedrijven) jouw embedded tweets nog mooier kunt tonen. Een manier om via jouw tweet een verhaal te kunnen vertellen, visual storytelling.
  • Audience en Engagement API: nog een mooie ontwikkeling voor bedrijven. Beide API’s zullen via Twitter’s Gnip service beschikbaar zijn, maar zijn nu nog in beta. Met de API’s krijg je meer inzicht in het bereik en de impressies van je bericht. Met de Audience API kun je bijvoorbeeld meer leren over jouw publiek. Denk hierbij aan geslacht, interesses, taal en meer.

Twitter Flight: new API's

 

  • Verbeterde Twitter App voor Mac’s! Er is nog geen specifieke datum genoemd wanneer de update wordt uitgerold, maar zeer binnenkort kun je een stuk gemakkelijker (en gebruikersvriendelijker) tweeten vanaf jouw mac desktop.

Twitter Flight: Twitter for Mac

  • Twitter voegt negen SDK’s (Software Developer Kits) toe aan Fabric. Fabric is het mobile development platform van Twitter. Met de nieuwe SDK’s zijn er nieuwe mogelijkheden voor betaaloplossingen voor apps maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om A/B tests op te zetten voor apps. De SDK’s hebben ze overigens niet allemaal zelf ontwikkeld. Er is veel samengewerkt met bestaande diensten.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply