Blog

Love: Tiny House Movement

De nieuwste gadgets, leukste baan en vooral een mooi huis. Dingen die tegenwoordig erg belangrijk zijn. In Amerika leeft maar liefst 76% van alle mensen van loonstrookje naar loonstrookje, alleen om de hypotheek te kunnen betalen. Met die materialistische gedachte en de drang naar meer vrijheid is er een nieuwe beweging opgestaan.  De Tiny House Movement. Mensen die niet vast willen zitten aan een hypotheek, die niet van loonstrookje naar loonstrookje willen leven maar meer vrijheid willen. Zij kiezen ervoor  een klein huisje te bouwen dat gemakkelijk verplaatst kan worden. Zo kun je genieten van alle kleine dingen en veel van de wereld zien.

The Tiny House Movement

Het mooiste huis hebben met de luxte gadgets, voor sommige mensen is dit heel belangrijk. En dat mag. Toch vind ik het mooi om te zien dat er mensen zijn die met veel minder genoeg nemen. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de niet materiële zaken, de momenten die het leven mooi maken. Familie, liefde, die eerste vlok sneeuw in de winter of Diablo die heerlijk ligt te slapen in de zon. Daarvoor heb je toch geen mega huis nodig? En dat zie je terug in The Tiny House Movement. Hele kleine huisjes, vaak op wielen, waar alles in zit wat je nodig hebt, maar ook niet meer. Nou is het niet zo dat iedereen die een Tiny House Live leidt dit ook vanwege die gedachte doet. Het zijn vaak ook financiele redenen, ecologische redenen (milieu besparen) en de drang naar meer vrijheid. In onderstaande infographic vind je meer informatie.

Tiny House Encompass

Tiny House Movement Infographic

De huisjes

Hoe die tiny houses er uit kunnen zien? Hieronder een selectie van de meest handige, leuke kleine huisjes. Geloof mij, je levert op ruimte in, maar door de praktische inrichting zijn alle functionaliteiten aanwezig!

 

Could you do it?

Zou jij in zo’n klein huisje kunnen leven? En wat zou de reden voor jou zijn om dit te doen? Ik denk dat ik het zou kunnen, leven met minder maar wel veel rijker. Je geniet meer van de kleine dingen, kunt meer reizen en bent onafhankelijk. Zolang ik mijn familie, vriend en Diablo bij me heb, ben ik thuis!

Update

Ook in Nederland is een kleine groep mensen druk bezig om de Tiny House Movement van de grond te krijgen. Pionier is Marjolein Jonker. Op haar blog Marjolein in het Klein kun je het proces van de bouw van een Tiny House volgen, en meer te weten komen over de Nederlandse Tiny House Movement.

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply