Blog Gadget Geek

Gadget Geek

Het is weer tijd voor een gadget geek update! Want nee, de ontwikkelingen hebben zeker niet stilgestaan deze zomer. Kijk je mee naar de leukste gadgets van de afgelopen tijd?

 

De smartwatch met een goede batterij

De smartwatches vliegen je om de oren de afgelopen tijd. Enig nadeel van al deze horloges? De batterij gaat vaak maar een dag mee. Elke nacht opladen dus. Daar heeft het Britse merk Vector een antwoord op. Een mooi horloge (het lijkt niet eens op een smartwatch), met een batterij duur van wel 30 dagen! Hoe ze die lange batterij duur voor elkaar krijgen? Tja, je levert wel iets in op de functies. Het horloge heeft zo geen touchscreen maar wordt bediend met de knoppen aan de zijkant of via de app. Ook bezit de horloge enkel een zwart-wit LCD scherm. Verder werkt het eigenlijk precies hetzelfde.

Dus wanneer jij graag een mooi horloge om je pols wilt ipv de toch vaak lomp ogende smartwatches die er al zijn, en maakt het jou niet uit dat het geen kleurenscherm biedt? Dan is dit zeker een kanshebber. Ik moet zeggen, ik vind ‘em erg mooi! Het horloge komt in september op de markt!

Social media fan teller

We willen ‘natuurlijk’  allemaal zoveel mogelijk fans voor onze Facebook, twitter of instagram profielen. Maar het is toch best jammer dat niet iedereen gelijk kan zien hoeveel jij er hebt. Dat kan dus wel! De Franse startup Smiirl is al in 2013 begonnen met het ontwikkelen van deze social media fan tellers. Je hebt er een voor Facebook, Twitter en Instagram. Ze hebben 5 of zes cijfers en tellen nieuwe volgers, maar verminderen het getal ook wanneer er mensen ontvolgen. Heb je meer dan 1,000.000 volgers dan wordt het wel lastig. Anders, een super leuke tool voor op kantoor! Staat toch leuk op een toonbank of op jouw bureau? Voor 300 euro heb je er al een staan.

Een iPhone sized beamer

Een beamer zo groot als een iPhone, is dat mogelijk? Beamers zijn over het algemeen grote logge dingen, maak je ze kleiner dan is dit vaak niet beter voor de kwaliteit van het geprojecteerde scherm. De lampen moeten kleiner gemaakt worden wat resulteert in een vager beeld. Maar de makers van de PicoPro Pico Projector hebben daar een oplossing voor gevonden. Deze piepkleine HD beamer maakt gebruik van lasers! Weg dus met al die ouderwetse mega beamers en kom maar op met deze fatsoenlijk ogende en vooral handzame beamer. De prijs is ook nog wel redelijk, voor ‘slechts’  360 dollar kun je de PicoPro bestellen.

Ready to go video’s

Ken je dat, je hebt een mooie fietstocht gemaakt en daarbij je action cam gebruikt. Nu moet je alleen nog even de beelden bewerken. Helaas is dat even toch vaak langer dan je wilt. Maar ook daar is een oplossing voor gevonden. Maak kennis met Graava. Een slimme, kleine action cam die de beste beelden van jouw video selecteert. Vervolgens kun je met een app bepalen hoe je de video wilt editen. Lekker makkelijk toch? De camera selecteert de beste beelden door middel van vijf sensoren, een camera, microfoon, snelheidsmeter, GPS en hartslagmeter. Eigenlijk werkt het hetzelfde als jouw brein,  je onthoudt momenten die spannend zijn (hartslag verhogend), of beelden waarbij andere mensen iets zien (beweging sensor). Graava gebruikt de sensors om deze momenten op te slaan. Je kunt de camera vanwege het zeer compacte formaat altijd bij je hebben. Ideaal lijkt mij!

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply