Blog recensies

Recensie: Endgame 2 – De Luchtsleutel

Ik was erg enthousiast over het eerste deel van de Endgame serie en kon het dan ook niet laten om ook het tweede deel te bestellen. Lees hier of ik dit deel net zo leuk vond!

Endgame 2 - de Luchtsleutel

Endgame 2 – De Luchtsleutel

Na de ultieme strijd in Endgame – De opdracht, waarbij twaalf mensen ‘speelden’ om hun eigen eeuwenoude cultuur, gaat de strijd nu onverminderd door. Endgame, de wereldwijde game die hun lot zal bepalen, is de keiharde realiteit. Ze strijden om de felbegeerde drie sleutels, waarmee de winnaar het voortbestaan van zijn cultuur veiligstelt. Ook in dit tweede deel is er maar één regel: er zijn geen regels.
De spelers die nog in de running zijn, vervolgen hun gevecht op leven en dood. Het spel kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen en is loodzwaar, de inzet immens hoog. What will be will be. (Bol.com)

 

What I Think

Ook dit boek las weer als een serie. Korte verhalen over de verschillende personen die langzaam samenkomen. Het verhaal begint waar het in het eerste deel is gestopt, je leest letterlijk door. Ook in dit deel is er weer voldoende actie, zijn er hersenkrakers en onverwachte plotten. In dit deel stond de innerlijke strijd van de spelers meer centraal, dit vond ik erg goed gedaan. Op deze manier leer je de spelers die nog over zijn nog beter kennen. Ook kom je er steeds meer achter op welke manier ze spelen, waarom ze bepaalde samenwerkingen aangaan en of ze een ‘goede’  of ‘slechte’  speler zijn. Gaan ze echt tot het einde door moorden of willen ze het spel stoppen?

Ja, ook over dit deel van de Endgame serie ben ik enthousiast. De tekst is beeldend genoeg, maar ook nu zijn er weer afbeeldingen en hints in verstopt voor de mensen die online meespelen. Ikzelf speel niet online mee, maar vind dit wel een echte toevoeging aan de serie. Het maakt het lezen van het boek een stuk interactiever.

Endgame – De Luchtsleutel geef ik een dikke 8! 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply