Blog Travel

Zomervakantie #5 Reschensee, Serfaus en Bodensee

Zomervakantie stop 5: Reschensee, Serfaus en de Bodensee

Afgelopen september, in de camper op weg naar Oostenrijk en Italië! Klinkt goed toch? De komende tijd neem ik jullie mee op onze reis. In kleine stapjes, anders wordt het een veel te lang verhaal. En deze keer maken we het cirkeltje rond! Na het Gardameer gaan we weer naar de bergen en uiteindelijk terug naar huis!

Kaart vakantie 2018

Stop 5: Reschensee

Niet een plek waar je lang hoeft te blijven, maar wel een die wij absoluut wilden zien. De Reschensee. Waarom? Omdat er een kerktoren midden in het meer staat en hier een fascinerend verhaal achter zit. Een stukje niet zo mooie, maar zeer belangrijke geschiedenis. Het dorp wat hier stond moest plaatsmaken van een meer, dit was in de tijd dat de Reschensee onder bewind van de fascisten stond. Alle mensen moesten geëvacueerd worden, zonder vergoeding of wat dan ook. Het leek meer op vluchten dan evacueren. Het meest erge, uiteindelijk bleek het allemaal niet nodig te zijn. Het enige wat nog doet herinneren aan het dorp is de kerktoren die nog altijd boven het water uitsteekt.

Wij verbleven op camping Thöni, een kleine camping bij het dorpje vlakbij het meer en hebben lekker gebarbecued. We zijn hier een nacht gebleven waarna we weer verder gingen. In het dorp zelf is verder niet veel te doen, maar in de omgeving genoeg. Ik kan me voorstellen dat je hier daarom langer kunt verblijven.

Reschensee Kerktoren

Stop 6: Serfaus

Zoals jullie wel weten ben ik vaker in de bergen geweest in de zomer, maar Ids nog niet. En hoe leuk is het om het dorp waar je vorige winter op wintersport bent geweest ook te zien in de zomer. Het lag mooi op de route en dus hebben we een stop gemaakt in Serfaus. Ook hier zijn we een nacht gebleven. Het was van de Reschensee niet zo ver, dus we konden mooi naar boven om te wandelen. Het was even spannend op de steile weggetjes met de camper, maar we hebben het gered!

We zijn met de lift omhoog gegaan en vervolgens bijna helemaal naar beneden gewandeld. Echt super leuk om te doen! Je hebt zoveel mooie uitzichten tijdens deze tocht. Na het wandelen hebben we een camping onderaan de berg opgezocht. Camping Dreiländereck, een hele nette camping met leuke en vriendelijke eigenaren. Na die lange wandeling hebben wij heerlijk geslapen kan ik je vertellen!

Stop 7: De Bodensee

Onze laatste stop van deze vakantie, de Bodensee. Een heel mooi groot meer, net over de grens in Duitsland. Een wijnstreek met hele mooie vakhuizen. Echt ik wilde van elk huis wel een foto maken. Wij stonden op deze camping: een mooie grote terras camping aan het meer bij het dorpje Hagnau am See. Campingplatz Alpenblick is een hele nette camping met een mooie groot en modern sanitairgebouw, ook wel lekker!

Vanaf de camping zijn we naar Meerburg gewandeld, een van de grootste plekken aan dit meer. Het was een behoorlijk wandeling, maar wel een hele mooie zo langs het meer en de wijnvelden. Meersburg was erg leuk om rond te lopen, hier was het ook lekker druk met toeristen.

Die avond hebben we op de camping gegeten, we konden geen leuk restaurant vinden in het dorp zelf en vonden het allemaal wel goed. De volgende dag stond de reis terug naar huis gepland dus we wilden het sowieso niet te laat maken.

Naar de Bodensee wil ik zeker nog wel eens terug, er is daar heel veel te zien! Vooral in de zomer lijkt het mij erg lekker met, hopelijk, iets minder wind en heerlijke temperaturen kun je lekker zwemmen na een van de vele andere activiteiten.

Weer thuis

Jongens wat hebben wij genoten van deze vakantie. Wat een vrijheid heb je wanneer je met een camper op pad bent! Dit gaan wij zeker nog een keer doen. Niet dit jaar, omdat we net een huis gekocht hebben en alle tijd hebben ingeruimd voor de puppy, maar volgend jaar zeker weer! Lekker op pad, zelf bepalen hoe lang je ergens blijft en de mooiste plekken ontdekken. Ja, dat bevalt ons wel!

Ben jij wel eens met een camper op vakantie geweest? En hoe beviel dat?

Camping Hallstatt


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply