Stage New York

What the farmer doesn’t know, he doesn’t eat

Nou dat was afgelopen donderdag absoluut niet zo! 
Donderdag was het namelijk Thanksgiving:D Waarom deze feestdag wordt gevierd daar ben ik nog steeds niet helemaal achter, maar volgens mij weten de meeste Amerikanen dat zelf ook niet echt meer. Het draait tegenwoordig vooral om veel, heel veel te eten! 

De hele week hebben wij wat eten bij elkaar gehaald. Toen was het donderdagochtend eerst tijd voor de Macy’s Thanksgiving Parade, een grote parade met enorme opblaaspoppen (En natuurlijk wat beroemdheden) georganiseerd door de Macy’s! Goede reclame dacht ik zo;) 
Na de parade zijn we naar Anna’s huis gegaan in Brooklyn (zij huurt daar een kamer in een appartement wat ze met nog iemand deelt). Hier waren Anna en Elisa al bezig met de Turkey, Deze zag er nu nog een beetje als een enorme kip met selderij in z’n kont uit;) 
Aukje en ik gingen Butternut squash soop maken! (zoek maar even op google op wat dat is!) Deze is erg goed gelukt:D En ook de Tukery is uiteindelijk heel goed gelukt! Naast dit hadden we nog mashed potatoes van zoete aardappelen, gebakken aardappeltjes, worteltjes, cranberry saus (dat eet je bij de Turkey) en broccolli en boontjes. Veel te veel dus! 


We hebben een hele gezellige avond gehad met z’n allen (lijken we niet net een echte familie op de foto:P) en hebben zelfs nog een soort hollands spelletje gespeeld! We hadden allemaal een cadeautje voor 5 dollar gekocht, een echt souvenirtje. We hebben eerst kaarten getrokken (bij gebrek aan dobbelsteen) om een cadeau te pakken, toen iedereen een had mochten we het uitpakken. Vervolgens trokken we kaarten om het cadeau met die van iemand anders te ruilen. Dit deden we 10 minuten en toen had iedereen een cadeau. Was erg leuk! 


Vrijdag hebben Aukje en ik heerlijk uitgeslapen, toen hebben we even wat geskyped. Daarna hebben we gewandeld in Central Park, het was echt heel lekker weer! Lekker zonder jas (Ja het is bijna December..) buiten rondgelopen en weer wat nieuwe dingen in het park gezeten. ’s Avonds hebben we nog wat aan school gewerkt (wat zijn we toch hardwerkende studentjes!). 


Zaterdag zijn we ’s ochtends eerst naar de Hell’s Kitchen Flea Market geweest, dit viel ons toch een beetje tegen. Het was wel leuk maar we hadden het toch wat groter verwacht. Als lunch hebben we een burger van de Shake Shack gehad, wat hier erg bekend is. Deze was echt erg lekker! Daarna zijn we even naar het hotel gegaan om mijn National Geographic boekje over New York op te halen en hebben we de Upper East side een beetje verkend. Hier staan echt hele mooie huizen en de sfeer was ook echt leuk. Het is naast hele dure winkels en grote huizen ook gewoon erg gezellig. We hebben hier ook de voormalige woning (ik weet niet precies of het nu nog steeds dezelfde functie heeft) van de burgemeester gezien. Echt een heel amerikaans huis, hout met een veranda enzo. Die zie je hier eigenlijk heel weinig dus dat was wel leuk om te zien. We hadden toen inmiddels zo ver gelopen dat onze beentjes zo moe waren dat we gewoon de bus naar het metrostation hebben genomen! Was echt best leuk, zo zie je nog eens wat van de stad zonder dat je ver hoeft te lopen! ’s Avonds zijn we lekker vroeg op bed gegaan want we waren beiden echt heel moe. 


Zondagochtend hebben we even de was gedaan en zijn we lekker rustig wakker geworden. Daarna zijn we naar Lower Manhattan gegaan. Hier hebben we een beetje rondgelopen, en hebben we het kerkje bekeken waar de slachtoffers van 9/11 worden herdacht. Daarna zijn we ook nog even Wall Street ingelopen waar we de Tiffany’s zijn ingelopen.. Echt wat hebben ze daar mooie spullen! En toen was het om half 5 tijd om het memorial te bekijken.. Echt wat is dat mooi gegaan, je voelt je niet echt triest, de plek roept meer hoop op. Als je erover nadenkt dan is het ook een verhaal van hoop, na de aanslag hebben de New Yorkers zich niet op de kop laten zitten maar zijn ze gelijk bezig gegaan met opruimen, mensen vinden en mensen weer bij elkaar brengen. En nu zijn ze alles weer aan het opbouwen, ze blijven echt niet stil zitten. Deze mentaliteit schijnt ook echt New Yorks eigen te zijn. ’s Avonds hebben we samen met Elisa heerlijk gegeten bij Vapiano. Dit restaurant komt oorspronkelijk uit Duitsland en serveert Italiaans eten, hoe ironisch. Maar het concept is echt heel leuk! Bij binnenkomst krijg je een soort creditcard en als je eten bestelt (wat je bij de keuken zelf doet, je ziet precies hoe alles klaargemaakt wordt en kan alles zelf samenstellen) wordt het op je kaart gezet. Echt ideaal als je alles apart wilt betalen. Nadat je je eten hebt gegeten zoek je ergens een plekje. Het restaurant ziet er zelf echt heel mooi uit, en het is gewoon heel erg toegankelijk. De prijs en de sfeer zijn echt heel goed, ideaal als je ineens bedenkt dat je wat wil eten. 

Na het eten hebben we nog even tv gekeken en zijn we weer gaan slapen. Na een heerlijk lang weekend is de werkweek weer begonnen! Maar ook nu hebben we weer wat om naar uit te kijken, morgen komt de Victoria’s Secret Fashion Show op tv en woensdag worden de lichtjes van de kerstboom bij het Rockefeller Center aangestoken! 

Nou wij gaan hier nog even tv kijken en dan slapen 
Nighty night! 

Laura

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Niels
  29/11/2011 at 18:11

  Hoi Laura,

  Dan maar even een korte uitleg van Thanksgiving: “Thanksgiving Day (dankzeggingsdag), vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november.”

  Leuke verhalen verder en dan zal wel weer wennen zijn in NL straks. Alles klein. Weinig eten (in vergelijking tot daar). Hier begint het al wat frisser te worden. Zonder jas lopen kan echt niet meer. Ik geloof dat ik nu ongeveer even laat als jou wakker ben (nachtdienst). Veel succes deze week nog!

 • Reply
  Laura Kuiper
  29/11/2011 at 19:21

  @Niels Ja die dingen weet ik inderdaad allemaal! Maar er werd gezegd dat het ook nog iets met de indianen te maken heeft, officieel maar hoe het precies is ontstaan weet niemand;)

  Ja ik denk dat het vast wel wennen is, al eten wij de grote porties vaak in twee keer op omdat het gewoon veel te veel is! Gelukkig hebben ze hier dan doggybags:)
  Veel succes met je nachtdienst!

 • Reply
  Immie
  29/11/2011 at 19:40

  Hoi,

  Dan nu nog maar even het resultaat van mijn naspeuringen, en inderdaad er komen Indianen in voor…

  De Amerikaanse traditie associeert de feestdag met een feest dat door de Pilgrim Fathers zou zijn gevierd in 1621 toen zij in Plymouth in Massachusetts een nederzetting hadden gesticht (zie Plymouth Colony).

  Veel van de verhalen omtrent de Amerikaanse Thanksgiving zijn mythes die zijn ontstaan aan het eind van de 19de en begin van de 20ste eeuw in een poging een algemene nationale identiteit te scheppen in de naweeën van de Amerikaanse Burgeroorlog en in de smeltkroes van nieuwe immigranten.

  Vooral de oorspronkelijke bevolking, de verschillende Indianenstammen, ziet deze feestdag tegenwoordig niet als een dag waarop men dankbaar moet zijn, maar beschouwt het als het begin van een tragisch proces waardoor zij hun land kwijtraakten, en hun populatie werd gedecimeerd. Ieder jaar op Thanksgiving Day komen Wampanoags en andere indianen samen in Plymouth voor het herdenken van hun ‘nationale rouwdag’.

  Bron: google.

  Nu maar op naar Christmas!! Binnenkort een hele grote kerstboom bij het Rockefeller building? Ben moet heel wat omhoog sjouwen, wil hij dat evenaren!!

  Dikke kus, Mama

 • Reply
  Laura Kuiper
  29/11/2011 at 21:40

  @Mama Aah dus zo zit dat! Nou had ik toch nog gelijk met mijn indianen:P Jaa, woensdag worden de lichtjes aangestoken! Hehe, ik denk niet dat dat helemaal gaat passen in on huisje, maar een klein boompje zou ik ook al leuk vinden hoor!:D

 • Reply
  Barbara
  29/11/2011 at 22:04

  Hi zussie,

  Weer een week gevuld met gezelligheid, eten en nog veel meer eten. Ik moet eerlijk toegeven dat jullie wel gezellige diners hebben en veel uiteten gaan! Heerlijk om zo te kunnen genieten van het New Yorkse leven! Maar ik heb ook gehoord dat het vaak te veel is en jullie je ook echt gedragen als echte Amerikanen en doggybags vragen…

  En straks de lichtjes zien in de enorm grote kerstboom, daar hoort natuurlijk warme choco met slagroom bij! Romantischer kan niet, haha.. Hebben jullie verder nog plannen wat je echt nog gedaan wilt hebben voor jullie terug zijn? Het schiet ook allemaal zo op, voor je het weet heb je een winterjas en wanten aan met een sjaal om. En zelfs dan heb je het nog koud! Geniet er dus nog maar even van!

  Heb je trouwens ons kaartje ook gekregen?

  Liefs Babs

 • Reply
  Laura Kuiper
  29/11/2011 at 22:31

  @Barbara Hehe idd erg veel eten deze week! Maarja dat hoort erbij met thanksgiving;) We gaan de laatste tijd trouwens al veel minder uit eten, proberen wat te besparen! En idd de porties hier zijn gewoon echt zooo groot, dat kunnen wij lang niet op en dan zijn die doggybags echt een uitkomst! Echt zouden ze in NL ook moeten invoeren:)

  Jaa nu komen ook pas echt alle versieringen en lichtjes in de stad dus het wordt steeds meer kerst hier! Alleen dus het weer nog niet echt;) Wat wij verder nog willen doen is in Brooklyn rondkijken, bij de Columbia University kijken en natuurlijk nog naar het Met ooh en schaatsen! Nog genoeg te doen dus…
  Ik heb jullie kaartje nog niet gekregen, maar heb ook al een tijdje niet naar de post gevraagd dus ik zal vanavond gelijk kijken!

Leave a Reply