Stage New York

The computer was hanging

En dat heeft mijn computer vorige week ook echt een paar keer gedaan… 

Maandag’s hebben we dus ’s ochtends eerst de feestlocatie opgeruimd, gelukkig was het ergste al weggehaald! De bedoeling was dat we ’s middags bij NYC Fotoworks zouden opzetten maar dat kon op de een of andere manier niet, dus hebben we de middag thuis gewerkt en wat blogposts geschreven! 

Dinsdagochtend was gezegd dat wij om 8 uur ’s ochtends op de locatie aanwezig moesten zijn (de locatie waar het evenement zou plaatsvinden), dus Anna en ik waren er keurig op tijd en mochten toen tot ongeveer half 10 wachten totdat er iemand op kwam dagen.. Toen hebben we alles heel snel opgezet en konden we gelijk aan de gang! Twitterposts, foto’s maken en ook de booth bemannen. Dit hebben we elke dag gedaan, met elke dag nog een happy hour van 5-6. Opzich was het heel fijn om in zo’n mooi gebouw te zitten (we hadden echt een heel mooi uitzicht over de Hudson en de stad) maar het was niet het meest spannende evenement wat er is. Het evenement is vooral mensen die met elkaar praten over portfolio’s. Voor ons dus niet heel spannend, en elke dag werken van 9 tot 6 is best vermoeiend. Daarbij deed mijn laptop de laatste twee dagen wat raar.. Ik kreeg telkens van die hele nare blauwe schermen en dan moest ik de laptop weer opnieuw opstarten enzo, ik was natuurlijk erg bang dat het ding kapot zou gaan.. Gelukkig was daar Bennie die mijn laptop op afstand heeft overgenomen en het probleem heeft verholpen! Toch erg handig dat hij dat zo eventjes kan doen! Daar was ik dan natuurlijk ook heel erg dankbaar voor:) 

Donderdagavond was het ook de laatste dag van Camillo, een jongen die ook bij Resource stage liep, dus hebben we met een leuke groep bij Artichoke’s gegeten. Ik heb eindelijk ook de echte Artichoke pizza gehad! LEKKER! echt heel lekker met artisjokken, spinazie creme en nog veel meer lekkers. 

Vrijdag was het laatste deel van het evenement en hebben we ’s middags alles alweer opgeruimd. 

Zaterdag zijn Aukje, Jessie en ik naar The Bronx gegaan. The Bronx, wat moet je daar nou weer? Nou wij zijn ’s ochtends eerst naar de New York Botanical Garden gegaan en hebben daar lekker rondgelopen (het was heel koud maar erg zonnig weer). De tuin was redelijk groot en erg mooi, en we hebben zelfs nog in zo’n leuk treintje gezeten waarmee je door het hele park rijd en van alles aan je uitgelegd wordt, dit was erg hilarisch. 

Na de tuin zijn we naar The Bronx Zoo gegaan! Hier hadden we ons erg op verheugd, lekker diertjes kijken. Het was opzich ook wel leuk maar sommige hokken waren echt veel te klein! Er zat zelf een of andere muissoort in een hokje de hele tijd tegen de achterwand aan te springen.. echt onze hartjes waren gebroken.. Maar gelukkig waren er ook grotere wel redelijk goed uitziende hokken waar we dan toch wat blijer van werden. En natuurlijk de pinguins! Mijn all time favorites, die stellen echt nooit teleur. 

Na de dierentuin zijn we het echte Little Italy ingelopen (ja mensen, dat is dus een straat in The Bronx waar het echte Little Italy zit, in Manhatten zit het ‘neppe’ Little Italy), en hebben we heerlijk gegeten bij een heel schattig italiaans restaurantje. 

Zondag was natuurlijk mama jarig!! Dus daar heb ik even mee geskyped:D Daarna zijn we naar de New York City Marathon gegaan! We hadden een heel mooi plekje gevonden vlak bij de finish waar we heel hard iedereen hebben lopen aanmoedigen, we hadden zelfs een soort vuvuzela en koebel gekregen (erg oranje want de ING organiseert het), van mensen die dat aan het uitdelen waren dus we waren lekker luidruchtig! Na heel lang te hebben aangemoedigd waren we erg moe en zijn we eerst wat gaan eten en drinken bij de Magnolia’s Bakery. Hierna hebben we een hele leuke wandeling gemaakt door Riverside Park (het park langs de Hudson) en hebben we ’s avonds gewoon heel lekker rustig aan gedaan. 


Maandag en Dinsdag was ik vrij omdat we dus de afgelopen weken zoveel gewerkt hadden. Maandag ben ik met Rick (die had ook vrij) naar Spring street gegaan en hebben we rondgelopen door SoHo, TriBeCa, Little Italy en nog wat meer Downtown. We hebben heel veel gezien en hebben gegeten bij Ferrara’s een banketbakkerij.. EN wat waren wij misselijk! Echt de eerste paar happen waren heerlijk maar die stukjes taart waren echt te machtig! Gelukkig hebben we daarna weer een eind gelopen en was alles weer wat gezakt. ‘S avonds hebben we met z’n tweeën voor Wesley, Aukje en Jessie gekookt: Burrito’s, ze waren goed gelukt al zeg ik het zelf. 

Vandaag hebben we een wolkenkrabber wandeling gemaakt langs o.a. het General Electrics Building, Waldorf-Astoria, een aantal kerken en zijn we geëindigd bij Grand Central waar we ook nog even hebben rondgekeken! Het was niet een hele lange wandeling maar we hebben ondertussen natuurlijk ook weer wat winkels ingekeken, oh en we zijn het Sony Invention Lab Museum ingeweest, een soort museum waar je allerlei leuke games kan doen enzo. En we hebben ’s avonds weer gekookt, dit keer pasta met pesto, feta en kip! 

En nu nog weer eventjes beetje uitrusten en dan morgen weer hard aan het werk! Ik ben benieuwd wat de week verder zal brengen! 

Nighty night! en tot de volgende keer

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Barbara
  09/11/2011 at 06:56

  Hi zussie,

  Je hebt het misschien de afgelopen weken druk gehad, maar ik moet zeggen dat je werkzaamheden heel leuk lijken! Met de verantwoordelijkheden die je krijgt en het helpen bij verschillende tentoonstellingen mag je toch als stagiaire niet klagen, vootal niet on NY! Daarnaast is het wel leuk om te zien dat je bedrijf met de tijd meegaat en meedoet aan Het Nieuwe Werken! Of is dat thuiswerken noodgedwongen?

  In ieder geval is een mooi bijkomend voordeel dat je gewoon kan skypen onder werktijd toch? En ik las dat je ook weer wat daagjes vrij had, klinkt helemaal niet verkeerd zo’n bedrijfje! Zo te lezen kan je ook goed overweg met je medestagiaire-collega’s, elke keer uiteten gaan als iemand weer weggaat is een goed idee, die moet je erin houden haha! Heeft Aukje het net zo leuk bij haar stageplaats?

  Zussie, ik ben ook heel benieuwd naar komende week! Plaats weer lekker veel foto’s en leuke lange of korte verhalen/ tweets / facebook updates!

  Dikke kus en knuffel!

 • Reply
  Immie
  09/11/2011 at 08:35

  Hey meisje,

  Wat weer een heerlijk lang verhaal. Ik bemerk nog steeds veel enthousiasme bij jou. Ik zou zo weer in het vliegtuig willen stappen en daar ook weer rond willen lopen!
  Het eerstvolgende event is Thanksgiving? Alvast heel veel plezier, hou ons op de hoogte, nieuwsgierig als ik ben, en een paar foto’s vind ik ook altijd leuk!

  Dikke kus, mama

  PS: heb je ook een aantal bekende Nederlandse marathonlopers gezien?

 • Reply
  Karin
  09/11/2011 at 09:56

  Hoihoi Lau!

  Pretty sure it’s safely to assume now you don’t mind whether I type English or not. I’m so happy to hear you are doing well! Things seem busy, but that’s a good thing in my opinion. Sounds like you’re making new friends as well. How nice! Keep up the good work. I miss you!

 • Reply
  Laura Kuiper
  10/11/2011 at 01:59

  @Barbara: Hehe het is ook best leuk hoor, soms ook een beetje saai als ik alleen maar informatie hoef op te zoeken voor blogposts enzo, maar de evenementen waren erg leuk! En morgen mogen Anna en ik de Google+ pagina helemaal klaar maken, dus dat is ook wel erg leuk! Het thuiswerken is denk ik zodat iedereen niet zo ver hoeft te reizen, en er video conferenties gehouden kunnen worden wel een beetje het nieuwe werken dus, maar volgens mij ook gewoon een beetje luiheid;)

  De vrije dagen was vanwege de evenementen die zo druk waren maar die waren erg lekker! Aukje heeft het ook wel leuk hoor, soms ook een beetje saai maar he we zijn in NYC!

  @Immie Ik ben ook nog steeds enthousiast, zeker over NYC! De stage is soms wat saai maar de afgelopen weken met de evenementen heb ik me prima vermaakt! Eerstvolgende feestdag is inderdaad Thanksgiving, waarschijnlijk gaan we dan dus met een groep een echte kalkoen klaarmaken! Of iets anders, maar wat we gaan doen staat nog niet helemaal vast. De foto’s staan nu bij mn blog;) Ik heb trouwens geen bekende Nederlanders zien lopen.. misschien niet gezien of ze kwamen net nadat wij weg zijn gegaan (na iets van 4 uur schreeuwen naar allerlei mensen uit NL en duitsland (voor Elisa))

  @Karin Hey Karin!!! You assumed right, although my English writing isn’t perfect yet, it has improved a lot since I’ve been here! The past two weeks were indeed busy, but now the ‘normal’ time began again, so that’s a little less busy, however we’re doing so much after work and in the weekend that time really flies by! I miss you too! It’s so weird that you’ve got a new room now and I did not see you moving in or was able to help you! But I’ll see you asap when I get back! Got a lot of catching up to do by then;) And maybe skype soon?

Leave a Reply