Stage New York

Santaclaus is coming to town!

Nou het is soms bijna alsof hij er allang is! (deze keer geen verkeerde Nederlands/Engelse uitspraak, ik kon geen toepasselijke vinden). 


Overal wordt de kerstversiering opgehangen en ook het Christmas shopping is in volle gang! 

Maar ik zal bij het begin beginnen! 
Vorig weekend zijn we zaterdag naar de campus van de Columbia University geweest, en echt wat is dat mooi! Je zou er toch zo gaan studeren;) Daarna hebben we nog een heel eind gewandeld door een park in de buurt, waar we een kwaadaardige eekhoorn hebben gezien (echt dat beest maakte rare geluiden!) en ik bijna ben aangevallen door een gans… 
Toen wilden we met de bus naar de museum mile, dus wij bij de bushalte kijken of we die bus konden nemen maar we snapten er niet zoveel van. Toen kwam er gelukkig een bus en hebben we het even gevraagd aan de buschauffeur, de aardige man vertelde ons precies welke bussen we konden nemen en bij welke bushalte we beter konden gaan staan. Alleen snapten wij niet zo goed waar die bushalte dan moest zijn dus we liepen een beetje verdwaald rond, totdat dezelfde bus naar ons toeterde de deur open deed en de man zo aardig was om ons bij de juiste bushalte af te zetten! Dat zou je in Nederland niet zo snel gebeuren..  Toen hebben we langs de museum mile gelopen, een weg waaraan o.a. Het Guggenheim en het Met zitten. Zondag wilden we gaan schaatsen maar het was zo druk op de schaatsbaan dat we dat maar niet hebben gedaan.. We zijn toen wel gaan christmas shopping! Echt de etalages zien er nu zo mooi uit, dus ondanks de drukte (er zijn echt heel veel mensen in New York City de laatste weken) hebben we het erg leuk gehad met het bekijken van de etalages. En toen begon de werkweek natuurlijk gewoon weer, weer 5 dagen van 10 tot 6 werken je raakt toch een beetje in de sleur op een gegeven moment;) Om dan te vieren dat het weer weekend was (Nouja zo erg is het nou ook weer niet!) zijn we vrijdag lekker naar de Pinkberry gegaan waar we een heerlijke Frozen Yoghurt hebben gehad! En natuurlijk hebben we weer wat giftshopping gedaan, want ja over een niet zo lange tijd gaan we alweer naar huis en dan willen we niet op het laatste moment nog alles moeten halen! 

Zaterdag hadden we een heel mooi plan, in mijn reisgids van National Geographic stond namelijk dat er op Staten Island een heel mooi historisch dorpje was. Dus wij vol goede moed daarheen, en de boottocht was echt heel mooi! Toen we op Staten Island waren aangekomen vonden we het er op z’n zachts gezegd niet mooi uitzien, maar we moesten nog een stukje met de bus dus wie weet! 


Toen we in de bus zaten werd het er niet echt beter op.. En toen we dan bij het dorpje waren aangekomen was het ook echt niet beter. Het was echt een stel hele oude huizen en er was niks te beleven, alles was dicht en er was geen kip. Waarschijnlijk is het in de zomer een stuk beter maarja dat weten wij niet, wij zijn dan ook snel weer met de bus naar de boot en met de boot terug naar Manhattan gegaan. Toen hebben we nog wat giftshopping gedaan! 

Zaterdag zijn we naar de Target gegaan, een soort HEMA times ten echt je hebt er alles! En vooral een hele leuke kerstafdeling! Als je niet een maximaal gewicht had voor je koffer had ik echt alles leeggehaald! ’s Middags moesten Aukje en Elisa nog even wat doen voor het werk en heb ik even lekker geskyped en beetje internet uitgelezen. ‘S avonds zijn we lekker uit eten geweest bij een italiaan hier in de buurt en daarna zijn we met Rick, Wesley, Anna, Elisa, Aukje en ik naar de film geweest. New Years Eve stond op het programma! Echt zeker een aanrader, echt een hele leuke film. Wel raar/leuk was het feit dat alles waar gefilmd is daar zijn we geweest, en Times Square ja daar zaten wij in de bios echt een raar gevoel! 

En toen moesten we vandaag weer aan het werk, maar vanavond zijn we naar een winkel in een oude kerk geweest, LimeLight echt heel mooi! En toen heb ik dan toch eindelijk een tas gekocht, een hele mooie zwarte, van Italiaans leren tas(a) Ik ben er echt heel blij mee! En de plannen voor onze laatste dagen hier (Ja volgende week vrijdag gaan we weer weg!) zijn morgenavond schaatsen in Central Park. Woensdagavond gaan we naar de Rockettes (Een soort dans show in Radio City Hall) en in het weekend? Tja, beetje inpakken, laatste dingen zien en bekijken en zondag waarschijnlijk met zn allen Bowlen want Anna vertrekt maandag ook alweer naar Spanje! 

Echt de tijd gaat nu heel snel! 
Nou wie weet, misschien schrijf ik mijn volgende blogje wel weer vanuit Nederland! 
Voor nu ga ik in ieder geval nog even tv kijken en dan lekker slapen, 

Night night, 

Laura

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Immie
  13/10/2011 at 22:36

  Leuk, zo’n laatste blog!
  Je hebt 15 weken in New York gewerkt en gewoond en nu ook nog een positieve afsluiting van je stage (heb ik vandaag gehoord), wat kun je nog meer wensen…
  Ik lees dat je heel veel Christmas Shopping hebt gedaan, dat beloofd wat voor kerstavond??
  Je terugkeer komt steeds dichterbij. Aan beide kanten van de oceaan brengt dit extra activiteit en enige onrust teweeg. Geniet van je laatste dagen NY, tot gauw.
  Dikke knuffel, mama

 • Reply
  Henk
  13/12/2011 at 17:15

  Zoals je al zegt de tijd gaat erg snel, maar deze ervaring kunnen ze je niet meer afnemen.
  Niet iedereen is in staat dit tijdens de studie te doen en ik ben best wel een beetje jaloers.
  De komende weken zullen ongetwijfeld sneller voorbij gaan als de voorgaande dus pak alles nog mee wat je wil doen. Verder zal komend weekend wel spannend worden want dan moeten de koffers ingepakt worden. Nog heel veel plezier en ik wens jullie alvast een mooie terugreis.

  Kus

 • Reply
  Barbara
  13/12/2011 at 19:44

  Hi zussie,

  Een gedachte die door mijn hoofd gaat bij het lezen van bovenstaand verhaal is: Wat had je dan verwacht?! Haha, nee even zonder gekheid. New York is natuurlijk te omschrijven als een drukke menigte en vooral bij de trekpleisters als schaatsen. Dus ik zeg gewoon met je kontje op het ijs en gaan met die banaan! Alle mensen gaan toch wel voor je aan de kant als ze zien hoe de ‘lange, blonde Hollander die in Heerenveen woont’ aan het klungelen is op de ijzers. Dan kan je maar mooi zeggen dat je heerlijk geschaatst hebt in het mooi, maar o zo drukke New York!

  Heb je tas net even bewonderd en vind hem echt super gaaf. Zoals ik al in een mail heb gezegd wel een nette tas. Je geeft dan een simpele outfit meer klasse! Maar daardoor is het ook een tijdloze tas, die jaren mee kan gaan!

  Als ik dit allemaal hoor, alle verhalen over shoppen en New York in je afgelopen berichten, kan ik gewoon niet wachten tot ik in het vliegtuig zit naar de stad die nooit slaapt! Lekker van alles en nog wat kopen, ze zullen daar alles hebben wat je wilt hebben en anders ga je wel naar een andere winkel! Wauw!

  Jammer genoeg is dit avontuur alweer bijna afgelopen. Zoals Henk zegt, iets dat niemand je meer kan afnemen. Hier kan je met trots op terugkijken en alleen maar genieten over wat je allemaal mee hebt gemaakt!

  Tot kerstavond, gaan we weer als vanouds een feestje bouwen!

  Liefs

 • Reply
  Laura Kuiper
  13/12/2011 at 19:48

  @Henk: Ja, ik zal het ook zeker koesteren en ben heel erg blij dat ik het gedaan heb! Haha, ja de koffers inpakken gaat erg leuk worden, al hebben we het vorig weekend ook geprobeerd en alles paste erin en het gewicht viel ook nog wel enigsins mee!

  @Barbara: Het was ook wel druk, maar het is nog niet zoo druk geweest! We liepen laatst op time square en stonden gewoon stil, er waren gewoon teveel mensen op de straat! Maar we gaan vanavond schaatsen en dan zal ik ze eens laten zien hoe je charmant (ahum) moet vallen:P
  Je moet er ook echt heen gaan hoor! Het is zeker en stad voor jou!!

Leave a Reply