Blog recensies

Recensie: The Rosie Effect

Het Rosie Project was niet mijn favoriete boek, maar toch was ik erg nieuwsgierig naar het vervolg. Lees hier wat ik van The Rosie Effect vond!

Zoals je wellicht al aan de inleiding zag heb ik het eerste deel in het Nederlands gelezen. Omdat ik het idee had dat ik door de vertaling het boek minder vond heb ik ervoor gekozen het tweede deel in het Engels te lezen. Daarom hier ook de Engelse samenvatting. Hier lees je trouwens mijn recensie van Het Rosie Project. 

The Rosie Effect

Samenvatting

The Rosie Effect is the wonderfully charming and hilarious sequel to Graeme Simsion’s bestselling debut novel The Rosie Project.

Don Tillman and Rosie Jarman are back. If you were swept away by Graeme Simsion’s international smash hit The Rosie Project, you will love The Rosie Effect.

The Wife Project is complete, and Don and Rosie are happily married and living in New York. But they’re about to face a new challenge.

Rosie is pregnant.

Don sets about learning the protocols of becoming a father, but his unusual research style gets him into trouble with the law. Fortunately his best friend Gene is on hand to offer advice: he’s left Claudia and moved in with Don and Rosie.

As Don tries to schedule time for pregnancy research, getting Gene and Claudia back together, servicing the industrial refrigeration unit that occupies half his apartment, helping Dave the Baseball Fan save his business and staying on the right side of Lydia the social worker, he almost misses the biggest problem of all: he might lose Rosie when she needs him most.

Get ready to fall in love all over again (bol.com)

What I Think

Wat ben ik blij dat ik dit boek in het Engels heb gelezen. Het verhaal komt zo veel beter over, althans dat vind ik. De manier waarop Don denkt, de grappen de discussies ik kan het allemaal veel beter plaatsen.

Het Rosie Effect is een hilarisch boek over hoe Don begint aan het BUD Project. Baby Under Development. Want ja, alles moet natuurlijk op een wetenschappelijke manier benaderd worden. Juist hierdoor gaat Rosie twijfelen aan de capbiliteit van Don als vader. Gaat dat wel goedkomen? Don heeft ondertussen weinig door van deze twijfel.

Het boek verteld het verhaal van een nieuwe vader, die zich zo goed mogelijk probeert voor te bereiden, maar dan net op een iets andere manier.

Ik geef dit boek een 8,5. Het is echt een leuk boek, een boek dat je laat lachen maar ook nadenken. Hoe zou jij zo’n situatie aanpakken? Het enige jammere vind ik dat het einde toch wat afgeraffeld lijkt in vergelijking met de rest van het boek. Maar wie weet, zou er nog een derde deel komen?

The Rosie Effect Quote

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply