Blog

The move: kleur kiezen

Toen wij ons nieuwe appartement gingen bekijken was het eerste wat mij opviel het licht. Alle kamers zijn zo licht! Hierdoor had ik gelijk het idee dat ik moest proberen om de kleuren ook fris te houden, om het licht het beste uit te laten komen. Hoe ik tot de keuze van de kleuren ben gekomen lees je hier.

 

Kleuren kiezen

Daar sta je dan, in de bouwmarkt voor de enorme stellages vol met kleurenstalen. Hoe moet je hier iets uit gaan kiezen? De keuze is reuze, maar is er wel iets wat ik leuk vind? Ik wilde absoluut in elke kamer een kleurtje, alleen wit dat is niks voor mij. Maar zoals gezegd wilde ik het wel fris houden. In het vorige huis hadden we de kleur cappuchino in de woonkamer, een knalrood in de slaapkamer en een appeltjesgroen in de studeerkamer. Deze keer ging ik het anders aanpakken.  Ik heb moodboards gemaakt van de sfeer die elke kamer moest uitstralen. Hier kwamen al snel een aantal kleurtinten uit die ik in de kamers wilde gebruiken. In deze tinten ben ik dan ook gaan zoeken. Zo valt er gelijk een heleboel af, en dat is wel lekker met die enorme keuze.

 

De kamers

In de slaapkamer wilde ik een iets rustigere kleur. Eerst zat ik te denken aan vintage blue of een iets donkerdere groene kleur. Maar in de bouwmarkt liep ik tegen de kleur Arctic blue van Perfection(Praxis) aan, ik was gelijk verkocht. Het is een hele mooie zachte blauwe kleur, een kleur die rust uitstraalt.  Precies wat ik wilde. De kleur neigt iets naar lavendelblauw. In combinatie met de vloer, ons witte bed en de witte kast staat het echt super! Een betere kleur had ik niet kunnen vinden.

Arctic blue IMG_8129

 

 

 

 

 

In de studeerkamer wilde ik weer een groentint. Groen is fris, geeft energie maar zorgt er ook voor dat je je beter kunt concentreren. In de vorige studeerkamer hadden we een redelijk harde groene kleur, ik wilde het deze keer iets zachter. Na lang zoeken en kleuren vergelijken ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de kleur Summer Picnic. Deze kleur is eigenlijk meer geel dan groen. Het is een hele mooie licht, zachte maar niet te fletse kleur. Het komt echt goed uit in de studeerkamer, het maakt het heel fris. In combinatie met het wit dat we ook in de rest van het huis hebben gebruikt staat het, al zeg ik het zelf, erg mooi.

Studeerkamer Summer Picnic Summer Picnic

 

 

 

 

 

De woonkamer was de kamer waar deze keer echt een andere uitstraling moest komen. Geen bruin meer, maar iets fris. Ik heb zitten denken aan een aqua blauw tint, of iets geels. Ik heb zelf heel even aan koper gedacht, maar besloot dat dat te donker werd. Uiteindelijk ben ik ook in de woonkamer voor groen gegaan. Geen felle kleur, maar meer een pastel tint. De kleur heet lente regen. Ik ben ook met deze keuze echt heel erg blij, het is toch altijd maar afwachten hoe het uitkomt. Het maakt de kamer frisser, geeft het toch wat meer warmte (in contract met het ‘felle’ wit) zonder het licht te niet te doen. En in combinatie met ons meubels, die toch overwegend een bruin tint hebben, maakt het het plaatje compleet. Een gezellige, warme maar erg lichte woonkamer.

Histor lenteregen

Lenteregen

Lenteregen van Histor

 

 

 

 

 

 

 

Hoe hebben jullie de kleuren voor jullie huis gekozen? En wat vinden jullie van de kleuren in ons huis?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply