Stage New York

It will come for the baker

En alles is ook voor de bakker gekomen! De afgelopen week was erg druk, maar ik zal beginnen bij waar ik was gebleven! 

De vrijdagavond dat ik de laatste blog heb geschreven hebben we met Rick en Wesley gezellig wat gedronken en muziek geluisterd op de kamer. Zaterdag zijn Aukje en ik downtown gegaan, en hebben in de buurt van Chelsea rondgelopen en gekeken naar een kostuum voor halloween. We hebben die dag nog niks gekocht en zijn vroeg naar huis gegaan omdat we wat moe waren. 

Zondag hebben we met Elisa, Rick, Wesley, Anna en Aaron (een vriend van Elisa) een wandeling door The East Village gemaakt, hier hebben we van alles gezien. The creative little garden, een heel leuk klein tuintje midden in een woonstraat, nog meer parken, hele mooie gebouwen en leuke winkeltjes! ‘S avonds hebben we bij een Mexicaan daar in de buurt gegeten, wat erg lekker was. 

Maandag en dinsdag heb ik gewoon stage gelopen, dus lekker blogjes geschreven en onderzoek gedaan naar hoe onze twitter accounts verbeterd kunnen worden. Ohja, maandagavond hebben we ook ons halloween kostuum gekocht! Aukje en ik hebben beiden een cape gekocht, een masker en nepbloed en vampiertanden, want ja we gingen als vampiers! 

Woensdag moest ik om 11 uur bij het Javits Convention Center zijn om Photo Plus Expo te helpen opzetten, hier moesten we ook al over twitteren, echter was het internet nog niet aangesloten dus konden we vrij weinig doen totdat het 2 uur was. Toen hebben we getwitterd, en moest ik een aantal mensen een mail sturen om afspraken te maken voor interviews! Dit deed ik vooral voor Adorama TV een partner van RETV, alle vragen die Nathan had (de persoon van Adorama TV) moest ik beantwoorden en dus ook dingen voor hem regelen. (bij onze booth werden interviews opgenomen voor Adorama TV, PDN, WPPI en RETV). Ik had tijdens dit evenement de leiding over de social media, en was dus de contactpersoon voor die mensen waar nog een afspraak mee gemaakt moest worden. Ik vond het een beetje apart dat dit nog geregeld moest worden maar ik heb het gewoon netjes gedaan! 

Donderdag moest ik om 9 uur beginnen en ben ik weer de hele dag bezig geweest met twitteren (Ik moest dus ook alle tweets van Anna goedkeuren en beetje coördineren!) en moest ik ook weer mensen mailen. Daarnaast moest ik als de crew niet wist waar ze heen moesten gelijk het schema voorhouden en alle vragen die ze hadden kunnen beantwoorden. Gelukkig was het schema helemaal goed ingevuld (ja niet dus, iedereen had schijnbaar een ander schema ofzo) en kon ik alle vragen beantwoorden, maar ik heb er het beste van gemaakt. 

Vrijdag was ongeveer hetzelfde als donderdag alleen heb ik toen geen afspraken meer gemaakt. Nog een verschil was dat de mensen die een interview hadden heel veel naar mij vroegen, dat was toch wel heel leuk! Veel mensen zeiden ook dat ik tijdens dit evenement het marketing gezicht was, de hele dag zo vrolijk mogelijk mensen ontvangen en vermaken totdat alles klaar was voor het interview. Daarnaast zei Nathan ook dat ik het echt goed deed, dus dat was ook wel heel leuk om te horen. 

‘S middags moesten we al om half 4 afbreken dus daar heb ik ook mee geholpen, het was erg gezellig. Er was ook een open bar waar ze Heineken schonken en een van de medewerkers van Adorama TV heeft toen voor ons allemaal wat te drinken gehaald en voor mij dus ook een lekker hollands biertje:P 

‘S avonds hebben we met Rick en Wesley gegeten en zijn we daarna naar de bioscoop geweest! We hebben de film abduction gezien, was echt een leuke film. 

Zaterdag moest ik dus ook weer werken, ik moest helpen bij het opzetten van de halloween party wat die avond zou plaatsvinden! Anna en ik hebben vooral schoongemaakt, en ik had schijnbaar de leiding over het opmaken van het marketing hoekje, dus dat hebben we eventjes mooi gemaakt met magazines, en folders! Het feest was van Scheimpflug en Broncolor maar werdt ook gesponsord door Resource dus we hebben het hokje opgemaakt met promotie materiaal van alle drie bedrijven. Ooh en het sneeuwde zaterdag! En dat was de eerste 15 minuten erg leuk maar daarna vooral erg koud en nat! Echt de hele straat lag eronder en de wind was echt heeel koud. 

Om half 5 ging ik weer naar het hotel waar we snel wat gegeten hebben en ons toen hebben klaargemaakt voor het feest! Om half 8 zijn we met de twee doktoren (Rick en Wesley hadden een doktersjas gekocht en onder het bloed gesmeerd, zag er best leuk uit!) richting het feest gegaan! Het feest was in DUMBO vlak bij ons werk dus we moesten nog even met de metro, daarom hadden we het bloed en onze hakken in een tas gedaan. Toen we daar kwamen hebben we eerst onze hakken aangedaan en toen zijn we gaan feesten! We hebben eerst met wat mensen gepraat, waaronder de eigenaar van Scheimpflug die ook bij het opzetten was, hij heeft een bandje voor ons gehaald zodat we bier konden halen. We hebben later ook nog een VIP bandje gekregen van Adam, mijn baas dat was natuurlijk helemaal leuk, er was een soort kleine VIP ruimte met banken en wat andere drank dus daar hebben we ook even gezeten. 

Er waren ook een soort photobooths wat erg grappig was, die kerel van Scheimpflug wilde ook per se met mij op de foto of eerlijk gezegd met mijn loooong legs, die foto’s zijn volgens mij ook erg hilarisch geworden maar heb ik nog niet binnen. We hebben ook nog een heleboel foto’s met z’n vieren en met een aantal van mijn collega’s! 

Om ongeveer 1 uur zijn Aukje en ik naar huis gegaan en zijn we lekker gaan slapen, het was een erg leuke avond maar we waren allebei erg moe dus vonden het wel genoeg;) 

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen en zijn daarna naar 14th street gegaan, we zouden naar de Ihop maar het was daar erg druk dus in plaats van pannenkoeken hebben we bij de Taco Bell een taco gehaald, ook erg lekker! Hierna zijn we helemaal omhoog gelopen naar Rockefeller center via Lexington Avenue, weer een heleboel leuke straatjes gezien en gebouwen bekeken! 
Vanavond hebben we lekker eten besteld wat bezorgd is en hebben we nog even de was gedaan. En nu dus nog even lekker TV kijken en een blogje schrijven! 

Morgenochtend moet ik weer vroeg aan de slag, eerst de feestlocatie opruimen en dan ”s middags naar een andere locatie waar het volgende evenement gaat plaatsvinden: NYC Fotoworks-Fusion Portfolio review, hier ben ik de komende week ook aan het werk van 8-7, weer erg druk! Maar morgen moeten we dat alleen maar opzetten en gaan we daarna naar de halloween parade! Echt een hele grote happening hier, dus ik ben erg benieuwd hoe dat is! 

Nou wij gaan nog even TV kijken (PanAm de serie die we elke zondagavond kijken) en dan lekker slapen! 

Nighty Night 
Laura

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Barbara
  31/10/2011 at 08:40

  Hi zussie,

  Wauw! Dit is het leven wat ik me van een werkende New Yorker had voorgesteld.. Lange dagen maken, leuke feestjes bezoeken en natuurlijk op platte schoenen ergens heen en de hakken bij aankomst van bestemming aantrekken! Een druk, maar leuk leven, waar je vast veel energie uit kan halen!

  Gaaf! Je krijgt volgens mij alle credits van je baas! Veel verantwoordelijkheden, maar ook leuke bezigheden! En dat compliment doet vast goed, heerlijk om goedkeuring voor je werk te krijgen! En de werkzaamheden lijken mij verder ook super leuk!

  Nieuwsgierig! Kom maar snel op met die foto’s, het klinkt hilarisch leuk hoe jullie er met Halloween uitzagen Vampiers vs. Dokters! Ben benieuwd! Hebben jullie trouwens al de nieuwe van Twilight kunnen zien in NY? In Nederland komt die in november uit, dus daar gaan Niels en ik heen!

  Lieverd geniet ervan en houd ons een beetje op de hoogte zo af en toe!

  Dikke kus en nog veel succes de komende weken!

  XOXO

 • Reply
  Karin
  31/10/2011 at 08:57

  Klinkt alsof je je echt op je plek begint te voelen daar. Echt super!

 • Reply
  Laura Kuiper
  01/11/2011 at 02:48

  @Barabara: Hehe, ik moet zeggen dat ik zelf ook meer zoiets had voorgesteld bij het leven van een New Yorker;) Ik kan er inderdaad veel energie uit halen, dus dat is wel erg leuk! De foto’s komen zo snel mogelijk!! Aukje en ik willen misschien naar ene soort marathon van alle films, Aukje heeft ze namelijk nog niet gezien!

  @Karin: Ja het is hier echt super maar ik mis thuis wel hoor;) En hoe is het met jou? Ik zag dat je bijna gaat verhuizen!:O

 • Reply
  Niels
  01/11/2011 at 11:44

  Super verhalen wederom. Ik lees dat jij helemaal je draai hebt gevonden daar en een echte hard-working-New-Yorker aan het worden bent. Super! En volgens mij gaat dat je nog goed af ook. Ik zou zeggen ga zo door en blijf vooral genieten van de tijd daar, want voor je het weet… afijn, dat weet je zelf ook…

  Niels

 • Reply
  Laura Kuiper
  04/11/2011 at 01:34

  @Niels Dankje ik doe mijn best om alles zo goed mogelijk te vertellen! En natuurlijk mijn best om zo hard mogelijk te werken en alles te doen wat ze me vragen. En idd, ik blijf genieten maar de tijd gaat erg snel!

Leave a Reply