Stage New York

I have it in my own hands

Mijn eerste blog vanuit New York! Gister zijn we dan eindelijk, na een lange vlucht, aangekomen in the Big Apple. Nadat we zijn geland hebben we een taxi naar het hotel genomen, natuurlijk erg veel uit het raampje gekeken, ik wist niet waar ik moest kijken! Bij het hotel aangekomen, hebben we de voorwaarden getekend en internet codes gekregen en toen konden we naar onze kamer, nummer 710!

De kamer is niet groot maar alles zit erin, een ladekast, kledingrek, twee bedden en een mooie televisie! Goed genoeg dus. De keuken en badkamer delen we, maar alles wordt goed schoongehouden dus dit is geen probleem. 

Vanochtend waren we al vroeg wakker, ’s nachts waren we ook al wakker geworden (misschien toch een jet lag?) maar hebben we nog even doorgeslapen. Na ons te hebben opgefrist zijn we naar de Starbucks gegaan voor ons eerste echte Amerikaanse ontbijtje. Hierna zijn we met de metro naar Brooklyn gegaan, hier hebben we gekeken waar onze bedrijven zaten en hebben we even door een ontzettend mooi park bij de Brooklyn Bridge gelopen. Daarna hebben we de mooie wandeling over de brug zelf gemaakt, echt je weet niet waar je moeten kijken, je hebt zo’n mooi uitzicht over Manhattan en het Vrijheidsbeeld en alles! Gezien ik een kabel voor de oplader van mijn laptop vergeten was mee te nemen, hebben we in Manhattan als eerst naar een winkel gezocht waar ze deze verkochten. De verkoper in deze winkel was echt heel aardig en heeft ons goed geholpen, en eigenlijk zijn alle mensen tot nu toe erg aardig! Vanochtend waren we op zoek naar een metrostation, en toen vroeg een man ons of we richting aanwijzingen (Excuse me but do you need directions?) nodig hadden, wij waren helemaal verbaasd. In Nederland moet je hier zelf om vragen en wordt je vaak nog genegeerd ook! 

Nadat de kabel aangeschaft was wilden we richting Times Square lopen, dit hebben we ook een groot stuk gedaan maar uiteindelijk bleek het toch een te grote afstand te zijn en waren onze voeten zo moe dus zijn we maar verder gegaan met de metro. We waren erg moe, maar toen we op Times Square aankwamen en we de enorme Toys R Us binnengingen hadden we weer volop energie! Het kind in ons kwam echt weer naar boven, wat een enorme winkel met echt enorm veel speelgoed! Er is in die winkel zelfs een reuzenrad met uitvergrote speelgoedauto’s :D 


Na nog een paar winkels binnen te zijn gegaan, zijn we met de metro naar een straat vlak bij ons hotel gegaan, hier was een supermarkt met alleen maar biologische producten (die zijn hier trouwens best veel!) hier hebben we even wat boodschappen gedaan en toen zijn we teruggegaan naar het appartement. 

Mijn voeten zijn heel erg moe nu, maar het was het zeker waard! We hebben vandaag al weer een heleboel gedaan. 

Ik ben zo blij dat we besloten hebben het heft in eigen handen te nemen, en hebben geregeld dat we hier kunnen stage lopen. Het zal een enorme ervaring zijn en ik kan niet wachten om nog meer van New York te zien en om te beginnen met mijn stage :) Zoals de titel al zegt, I have it in my own hands! (dit is de titel van een boekje over de slechte engelse kennis van sommige Nederlandse mensen, ik zal hier wel meer uit gebruiken gewoon omdat het zo grappig is en ik jullie dit niet wil onthouden) En dit is ook echt waar, je bepaalt zelf wat je doet en hoe je het doet. Dus als jij iets wilt doe dan gewoon goed je best om dit te bereiken! (zo, wat een wijs advies) 


Nou, wij gaan zo slapen, na al dat wandelen zijn we best wel moe;) 

Nighty night;) 

Laura 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Franne
  22/09/2011 at 09:56

  Leuk idee van die uitspraken.
  Ben blij dat alles toch nog goed is gekomen. Hopelijk hebben jullie een geweldige tijd!

  Have fun :)

 • Reply
  Barbara
  25/09/2011 at 17:31

  Eindelijk kan ik mijn reacties plaatsen. En ook al is dit avontuur al weer geweest, ga ik er lekker toch op reageren.

  Hoe gaaf is dat, daar loop je dan. De droom van vele Nederlanders. Voor een langere tijd in NYC zitten. De drukte, hoge gebouwen, meest geweldige winkels en natuurlijk Starbucks! Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm jaloers ben en uitkijk naar elk verhaal en iedere foto!

  Nu ga ik snel de volgende verhalen lezen!

  Liefs

Leave a Reply