Blog Foodie Friday

Foodie: geniale Griekse kip

Voor mijn verjaardag heb ik een aantal kookboeken gekregen. Jamie Oliver 15 minute meals is een van deze boeken. Een erg mooi kookboek met recepten waar je 15 minuten over zou moeten doen. Afgelopen week heb ik het eerste gerecht hieruit klaargemaakt. Geniale Griekse kip, erg lekker!

Geniale Griekse Kip

Geniale Griekse kip

Dit gerecht is een gerecht met kip, couscous en tzatziki. Het eerste recept uit het boek dat ik klaarmaak, en gelijk een erg lekker recept. Het kruidige van de kip en de couscous en het frisse van de tzatziki maakte dat de smaken echt goed uitkwamen. Ik heb geen foto’s, helaas zag mijn gerecht er niet zo mooi uit als op de foto’s in het kookboek (vooral ook door gebrek aan een mooie grote schaal). Gelukkig was de smaak wel erg goed.

Bereiding

Volgens het boek zouden alle recepten in 15 minuten klaar moeten zijn. Ik had al gehoord dat bij het 30 minuten boek de bereiding echt wel langer dan een half uur duurde. Daarom heb ik ook voor het 15 minuten boek gekozen. Mijn theorie was, als je een uur doet over de 30 minuten gerechten, dan doe je waarschijnlijk een half uur over de 15 minuten gerechten. Deze theorie is ook uitgekomen, de Griekse kip was met ongeveer een half uurtje klaar!

De bereiding was echt simpel, vooral als je een keukenmachine hebt zou dit veel tijd schelen (helaas heb ik deze nog niet). Het is het snijden van de ingrediënten dat het meeste tijd kost. Het leukste om te doen vond ik nog wel het plat slaan van de kipfilet. Lekker met een deegroller helemaal losgaan op die filets!

Het hele recept kan je hier vinden.

Beoordeling
Ik zou dit gerecht zeker aanraden. Het is heerlijk kruidig, maar de tzatziki maakt het ook weer lekker fris. Het is makkelijk te maken en smaakt gewoon erg goed! Ik geef dit recept een dikke 8!

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Barbara
    16/03/2014 at 13:12

    Jummie dat klinkt heerlijk. Dat recept komt op mijn to cook lijstje!

Leave a Reply