Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Lasagnette

‘Zelfs als je zweert bij traditionele lasagna, vind je dit lekker!’  Als echte lasagna liefhebber was ik erg benieuwd naar het Lasagnette recept uit het kookboek Power Food van Rens Kroes. Lees hier hoe je dit gerecht klaarmaakt en wat ik ervan vond!

Lasagnette

Recept

Omdat Ben een grote eter is en, zoals hij zelf zegt, niet zonder vlees kan, heb ik het recept iets aangepast. Het originele recept is vegetarisch, dit dus niet. Maar je kunt het vlees er makkelijk uitlaten en champignons toevoegen (Ok, ik lust geen champignons dus de vervanging door vlees vind ik absoluut niet erg) . Daarnaast heb ik de kruiden die in het originele recept voorkwamen vervangen door de Italy kruiden van The Man With The Pan.

 

Ingrediënten

  • 3 courgettes  (kleintjes, ik had er 4 gekocht want dit staat in het recept maar ik had 1,5 over.)
  • 1 kleine rode ui
  • 300 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 350 g tomatenpuree
  • 1 ei
  • 65 gr zachte geitenkaas
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • Hand Roasted Salt Italy van The Man With The Pan, hoeveelheid hangt af van jouw smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes
  3. bak het gehakt rul en voeg de ui en knoflook toe. Voeg ook gelijk wat van de kruiden toe, dat maakt het gehakt erg lekker!
  4. Voeg de tomatenpuree, het ei, kruiden en een kleine eetlepel geitenkaas toe en roer alles 5 min. goed door elkaar
  5. Vet de gratineerschaal in met olijfolie, snijd de tomaat in grote stukken.
  6. Schaaf de courgette in plakken met een kaasschaaf
  7. Bedek de bodem van de schaal met de courgette plakken
  8. Leg hierover een een aantal plakken tomaat
  9. Schenk een deel van de saus er overheen en vervolgens wat geitenkaas
  10. Herhaal deze stappen tot de saus op is.
  11. Zet de lasagne ongeveer 15 minuten in de oven

Een kind kan de was doen!  Het recept was erg makkelijk, nu de smaak nog!

Beoordeling

Ik geef dit recept een dikke 9! Het is makkelijk, snel klaar en smaakt heel erg goed. Het vult, en is gezond. Een hele goede afwisseling voor een traditionele lasagne, zeker ook omdat dit vele malen sneller klaar is.  En heb je restjes over? Deze zijn goed op te warmen, er gaat geen smaak verloren.

 

Lasagnette

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply