Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Herfst appelcake

Heerlijk die geur van een versgebakken cake met kaneel en appel. Zeker in de herfst! Laatst heb ik deze heerlijke variant gebakken, een lekker luchtige cake met een cider kruidenmix, dit geeft het een smaak die naar mijn mening helemaal bij de herfst, en zelf winter past! lees hier het recept.

Appel Cake

Ingrediënten

 • 200 gr zachte roomboter
 • 150 gr suiker
 • 4 eieren
 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 2 appels (geen hele grote appels, ik had genoeg aan 1,5 middelgrote appel)
 • Pakje Aspen Mulling Cider Spices. Ik heb dit bij een lokaal speciliteitenhuys gehaald, ik denk dat je het ook wel bij bakwinkels kunt krijgen. En anders kun je het o.a. hier bestellen De hoeveelheid die je ebruikt hangt van je eigen smaak af, gewoon uitproberen dus.
 • snufje zout

 

Aspen Mulling Cider Spices

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden
 2. Klopt de zachte boter samen met de suiker licht en romig, het is handig om hier een mixer bij te gebruiken.
 3. Mix een voor een de eieren erdoor. Uiteindelijk moet dit een egaal beslag worden, met uitzondering natuurlijk van de luchtbellen die ontstaan door het mixen
 4. Spatel het bakmeel erdoorheen en voeg de cider spices en een snufje zout toe. Proef gerust een beetje van de mix om te kijken hoeveel van de spices je erbij wilt doen ;)
 5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm
 6. Snijd de appel in dunne schijfjes en leg deze schijfjes dakpansgewijs (ok, bij mij liggen ze meer gewoon rechtop in het deeg) bovenop het deeg. Als je het lekker vind kun je natuurlijk ook een aantal blokjes appel al door de cake mixen. Ik denk dat ik dit de volgende keer wel ga doen.
 7. Strooi nog een kleine hoeveelheid van de kruiden over de appel, dit zorgt ook voor een mooie kleurtje.
 8. Zet de cake een uur in de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem snijd. Hij mag natuurlijk nog wel warm zijn, dat is het lekkerst!

Appel Cake

De cake kun je goed afgedekt een dag of 3/4 bewaren. Maar als je wat meer maakt kun je het natuurlijk ook invriezen.

 

Smullen maar! Wat is jou favoriete herfst soort kruiden?

 

Appel Cake

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply