Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Flax and Kale Barcelona

Zoals jullie in mijn eerdere blog over Barcelona hebben kunnen lezen, heb ik daar heerlijk gegeten. En een restaurant sprong daar toch wel echt uit. Flex and Kale. Een flexitarisch restaurant. Lees hier meer over deze absolute Hotspot!

 

Het concept

Flax and Kale Barcelona is een flexitarisch restaurant, dat houdt in dat er wel vis gegeten kan worden maar geen vlees. Daarnaast zijn veel gerechten vegetarisch, raw of veganistisch. Voor mensen die wat gezonder willen eten ook zeker een aanrader. De kaart is zeer gevarieerd en bevat naast heerlijk eten ook nog heerlijke sapjes!

Het interieur van Flax & Kale is industrieel, New York meets Spanje. Modern en warm dankzij het materiaal gebruik. Het menu straalt duidelijk uit dat het om een groen restaurant gaat. I love it!

Mijn menu

Wat ik heb gegeten?

Drankje: The Pink Panther. Een iced smoothie van bevroren aardbeien en frambozen met gember. Gezond, roze en heerlijk!

Voorgerecht: Als voorgerecht hebben wij ervoor gekozen om een grote schaal met allerlei kleine gerechtjes te delen. Er waren groentes, Baba Ganoush. Humus en nog een dip en ook nog groente wafels (bijvoorbeeld een boerenkool wafel), een soort vegetarische gehaktballetjes en wat brood.

Hoofdgerecht: Mijn hoofdgerecht was een langzaam gegaarde zalm op een heerlijke quinoa salade. Ik kreeg een vol bord van dit heerlijke gerecht, ook voor grote eters is dit restaurant dus een aanrader. Je komt niks tekort!

Dessert: Double textured chocolate cake. Ja het was net zo lekker als het klinkt. Een heerlijke soort brownie met aardbeien ijs erboven op. Yum! Het water loopt me nu alweer in de mond.

Echt, als je in Barcelona bent moet je zeker eens bij dit restaurant gaan kijken! Heerlijk eten, en weinig toeristen ;-)

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Deborah
    12/06/2015 at 10:16

    Oh… Dat ziet er wel heeel erg lekker uit.

Leave a Reply