Blog

FASHION: Winterjas

Hoewel we gisteren een uitzonderlijk warme herfstdag hebben gehad, is de jacht op de perfecte winterjas allang aan de gang! Voor mij altijd een hele moeilijke zoektocht, maar vorige week is het gelukt… Ik heb mijn perfecte winterjas gevonden!

 

Tall girl problems

Een winterjas kopen, of überhaupt kleding kopen, kan voor mij erg lastig zijn. Ik ben 1.83 lang en ook mijn ledematen zijn niet kort. Hierdoor zijn jassen vaak te kort, vooral de mouwen. En een maat groter is dan vaak veel te ruim, dan zwem ik erin. Daarom begin ik altijd vroeg aan mijn zoektocht naar jassen. In het begin heb je nog ruim keuze en zijn ook de meeste maten nog beschikbaar. Maar dit seizoen was het toch wel erg moeilijk…

 

Ik vind de trend van oversized jassen echt helemaal super. Probleem is alleen dat de mouwen iets korter zijn. Op zich geen probleem, alleen komen die mouwen bij mij dan ongeveer tot mijn elleboog… Geen gezicht en veel te koud. Daarom maar opzoek naar een lange jas, met lange mouwen. Ik wilde geen gewatteerd jack, wat je veel ziet, want deze heb ik al. Ik wilde een wat nettere jas van een wolmix.

Roze

In eerste instantie was ik op zoek naar een zwarte jas. Maar eenmaal in Zwolle met mijn moeder zagen we ook veel andere kleuren hangen, waaronder roze.. EN vooral de lichtere wat oud roze kleur sprak mij erg aan. Bij de Maison Scotch zag ik een mooie jas hangen, maar toch iets te duur. Dus gingen we verder. Ik heb nog een aantal zwarte jassen gepast, maar dat was het niet meer. Toen heb ik bij de Bershka nog een hele leuke roze jas gepast, de mouwen waren goed, alleen de lengte van de jas zorgde voor een hele rare bobbel bij mijn kont, dat ging ’em dus niet worden. En toen hadden we alle winkels gehad.

In een vlaag van optimisme opperde ik om naar Van de Belt Modewereld in de Wijck (vlakbij Meppel) te gaan. Wie weet hebben ze daar iets! Zo gezegd zo gedaan… En nu drie keer raden met welke jas ik ben thuisgekomen. Juist, de Maison Scotch jas. En ik ben helemaal verliefd. Hij is lang, warm, netjes maar niet te stijf en roze!

 

Laura in Maison Scotch jas

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply