Stage New York

Don’t underestimate the power of the pen

Tadadada, daar is ie dan, mijn eigen website! NU dan daadwerkelijk online! 
Zoals jullie kunnen zien heb ik de afgelopen week al een aantal blogs geplaats, en er zullen nog veel meer komen over onze avonturen in New York City! 

Afgelopen maandag hadden wij onze eerste stagedag. Het was erg wennen, maar ja Laura en een nieuwe omgeving en nieuwe mensen dat is altijd even kat uit de boom kijken en wennen. Die dag waren we allebei dan ook erg moe en zijn we lekker vroeg op bed gegaan, gelukkig liggen de bedden hier heerlijk! Dinsdag was alweer een stuk beter, en gister was nog weer beter en het wordt ook steeds gezelliger!

Wat ik op het werk moet doen is deze week vooral bekend worden met het programma dat ze daar gebruiken: Hootsuite. Hier moet ik alle functies van bekijken en ook kijken of het bedrijf dingen nog niet gebruikt die ze wel zouden kunnen gebruiken, of dat ze dingen beter kunnen gebruiken. Daarnaast moet ik ook op zoek naar sponsor/zuster kanalen voor de video website van het tijdschrift, RETV,. Het is niet heel moeilijk om te doen, maar toch blijkt het wel lastig om geschikte websites te vinden. Wel erg leuk om te zien wat er allemaal op het internet te vinden is aan dit soort sites! 

De afgelopen avonden waren we allebei telkens zo moe dat we vroeg op bed gingen.. (I know, we are in NYC for crying out loud!) maar gisteravond hadden we nog genoeg energie en zijn we even naar een winkel hier in de buurt gegaan, de Urban Outfitters. Een hele leuke winkel met naast kleding een hele boel leuke en grappige boekjes, fotolijstjes, sieraden en ga zo maar door! Maar…. ik heb helemaal niks gekocht!:O We gaan zeker nog wel terug als we bijvoorbeeld souvenirtjes voor thuis willen kopen, want die kun je daar echt wel vinden! En op de terugweg naar het hotel hebben we nog lekker een bolletje froyo gegeten bij de Ben & Jerry’s shop, en echt daar raak je vol van! En dan hadden we ook nog het kinder bekertje… maar goed, alle porties hier zijn groot dat weet ik, maar het blijft wennen;) 

Nou vandaag weer een dagje stage:D Ik ben benieuwd wat de dag gaat brengen! In ieder geval zo eerst maar met de metro richting Brooklyn en dan bij de Starbucks in de buurt ons dagelijkse beker koffie halen(a) echt hele lekkere koffie hebben ze daar! Mijn favoriet tot nu toe: Caramel macchiato. 

Nou, have a wonderful wednesday everyone! 

Laura

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Ben
  22/09/2011 at 20:10

  “Dagelijkse beker koffie”, lekker hoor! Werkse vandaag en geniet van het mooie weer, wat ongetwijfeld 10x beter is als hier ;-)!

 • Reply
  Laura
  23/09/2011 at 14:41

  Het weer was gister idd nog erg goed! dit weekend gaat het veel regenen!:O
  Voor het echte herfst/winter gevoel hebben ze hier de pumpkin spiced latte (of zoiets) dat is met kaneel en nog wat andere echte kertachtige smaken;)

 • Reply
  Aukje
  23/09/2011 at 17:23

  NOM jaaaa pumpkin spiced latte <3

 • Reply
  Niels
  23/09/2011 at 17:50

  Blijft toch wel een van de mooiste Amerikaanse / Engelse woorden die er bestaan: PUMPKIN. En ja, alles is BIG in de States he! Hopelijk jullie succes en geluk ook.

 • Reply
  Barbara
  25/09/2011 at 17:46

  Doe maar luxe. Elke dag een bezoekje aan de Starbucks! Wat moet dat heerlijk wakker worden zijn, ik geniet al bij de gedachte! En inderdaad er kwamen gelijk vraagtekens bij mij naar boven. MOE?! Hoe kan dat, zit je juist niet vol energie, wil je juist niet alles zien meemaken en beleven?! Vinden jullie het niet zonde om zoveel te slapen, haha! Maar goed, lekker uitgerust zijn is ook belangrijk!

  En stage is altijd spannend. Het is natuurlijk een hele andere cultuur daar dan in Nederland, daarnaast zijn de werkzaamheden ook gewoon iets anders en je moet je draai vinden en de mensen leren kennen! Maar dat alles komt echt wel goed, als je wat vaker daar over de vloer komt zullen ze allemaal van je houden ;)!

  Trouwens, in Australie was het zo dat als ik in een winkel kwam ze tegen mij zeiden: ‘Hi, how are you doing’. Is dat in NYC ook zo? En heb je nog meer opmerkelijke, gekke en aparte gewoontes meegemaakt die in Nederland niet zo zijn!

  Lieverds, geniet ervan! En Laupie, plaats snel weer een leuk berichtje! Ik blijf je volgen..

  Liefs

Leave a Reply