Ik houd van ontbijtkoek. Het is een lekker makkelijk (ok, iets minder gezond) ontbijt, maar vooral een lekker tussendoortje. En nu heb ik zelf een ontbijtkoek gemaakt! Lekker met rozijnen, chocolade en vooral veel noten. Deze versie is ook nog eens een stuk gezonder dan degene die je in de winkel koopt!
De ingrediënten
Het basisrecept voor deze ontbijtkoek heb ik van Fit With Marit. Ik heb het alleen iets aangepast en aangevuld. Alle credits dus voor Marit voor dit super basis recept!
- 250 gram speltmeel
- 200 ml melk (ik heb zelf ‘gewone’ melk gebruikt, maar het kan ook met bijvoorbeeld sojamelk)
- 2 eieren
- 1,5 eetlepel acacia honing
- 3 eetlepels appelstroop
- 3 theelepels wijnsteen bakpoeder
- 3 theelepels speculaaskruiden (het kan natuurlijk ook met koekkruiden)
- 2 theelepels kaneel (mag ook meer uiteraard! Het is maar net wat je lekker vindt)
- snuf zout
- 1 eetlepel kokosolie
- Pure chocolade (minstens 70%, ik heb 2 grote blokken gebruikt)
- ongeveer 2 handjes pecannoten
- ongeveer 1 hand walnoten
- 2 handjes rozijnen
Zo maak je de noten chocolade ontbijtkoek
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe alle ingrediënten behalve de noten en rozijnen in een blender en mix tot het een mooi glad, kleverig mengsel is.
- Meng hier de rozijnen in met een spatel.
- Doe een vel bakpapier in een cakevorm (deze plak je makkelijk vast door de cakevorm eerst iets in te vetten met bijvoorbeeld boter of olijfolie)
- Giet het mengsel in de vorm
- Verkruimel de noten en chocolade over de bovenkant van het mengsel en druk dit iets vast
- Zet de ontbijtkoek 25 minuten in de oven
- Iets af laten koelen en smullen maar!
2 Comments
Barbara
12/02/2016 at 19:32En hij was verrukkelijk!
Jantina van Veelen - Hoera Voor De liefde
14/02/2016 at 16:52Die gaat op t lijstje, ziet er heerlijk uit joh!