Blog Foodie Friday

FOODIE: Lemon Curd & Blueberry cake

Nu alle apparaten in het appartement aanwezig zijn was het weer tijd om te bakken! Ik had nog hele lekkere blauwe bessen staan en Lemon curd van Dille & Kamille. Hier heb ik een hele lekkere cake van gemaakt. Lees hier het recept!

Lemon Curd & Blueberry cake

Lemon Curd & Blueberry cake

Lemon Curd & Blueberry cake

Het recept heb ik gevonden op de website BBC good food. Het is een heel makkelijk recept en daardoor ook snel klaar. Kun je nog sneller genieten van deze cake! De cake is zoet, maar heeft door het gebruik van citroen glazuur een zuur tintje, dit balanceert heel goed. Door het gebruik van Griekse Yoghurt blijft de cake lekker sponzig en wordt deze niet droog.

Ingrediënten

  • 175 gram (zachte) boter, plus een beetje extra voor het invetten van de vorm
  • 100 ml Griekse Yoghurt plus extra om te serveren
  • 2 eetlepels Lemon Curd plus extra om te serveren
  • 3 eieren
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 200 gram zelf reizende bloem
  • 175 gram rietsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 85 gram blauwe bessen plus extra om te serveren
  • 140 gram poeder suiker

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Vet de cakevorm in. Eventueel kun je een stuk bakpapier in de vorm leggen om te voorkomen dat de cake aan de zijkant plakt. Ik heb dit niet gedaan en de cake kwam goed uit de vorm
  3. Doe de Griekse Yoghurt, Lemon Curd, boter, eieren, citroen rasp, bloem en de rietsuiker in een grote kom en mix het kort met een elektrische mixer. Mix het kort, totdat de ingrediënten net door elkaar gemengd zijn. (niet te lang mixen)
  4. Giet de helft van het beslag in de cakevorm
  5. Voeg de helft van de blueberries toe
  6. Giet de andere helft van het beslag hier overheen
  7. Druk de rest van de blueberries in het beslag (niet te hard drukken maar zo dat ze goed in het beslag blijven zitten)
  8. Bak de cake ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven totdat deze goudbruin is en je een saté prikker in het midden prikt en deze er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake goed afkoelen
  10. Doe de poedersuiker in een kom en voeg het citroensap toe
  11. Mix totdat er een dik stroperig glazuur ontstaat
  12. Giet het glazuur over de cake.  Dit kan je ook met een vork doen om een mooier effect te creëren
  13. Serveer de cake met verse blueberries, een eetlepel yoghurt en een klein beetje Lemon Curd.

 

Beoordeling

Ik geef dit recept een 8

Het is en gemakkelijk recept dat snel klaar te maken is. De cake smaakt erg goed! Het zoete en het zure balanceren elkaar goed uit. De cake heeft de familie test goed doorstaan ;) ZIj vonden hem allemaal erg lekker. Ik ga deze cake zeker vaker klaarmaken. Lekker makkelijk als er mensen langskomen en je snel wat lekkers wilt klaarmaken.

 

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    Barbara
    14/08/2014 at 20:17

    En hij was om je vingers erbij af te likken :D!

  • Reply
    Hindrik
    16/08/2014 at 21:10

    Leuk hoor! Ik ken wel een bedrijf waar dit perfect op de menukaart zou staan… ;-)

    • Reply
      Laura Kuiper
      17/08/2014 at 16:11

      Thanks! Haha zou ik zeker doen, hij was erg lekker!

Leave a Reply