Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Pompoensoep

Met de dalende temperaturen en de bladeren die van de bomen vallen krijg ik weer zin in soep! Tijdens onze house warming heb ik een hele lekkere en eenvoudige pompoensoep van flespompoenen gemaakt. Het recept lees je hier.

Fles pompoen

Ingrediรซnten

Voor ongeveer 12 koppen soep heb je het volgende nodig:

  • 2 flespompoenen (elke ongeveer 900 gram)
  • 4 el ongezouten boter
  • 2 uien
  • 2,8 liter kippenbouillon (dit kan zo’n groot pak van Knor of Honig zijn, maar ik had de kleine potjes van het Jumbo huismerk)
  • Nootmuskaat
  • Zout & Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in kleine blokjes
  2. Smelt de boter in een grote pan
  3. Kook de ui totdat deze glazig is (ongeveer 8 minuten)
  4. Voeg de pompoen en de bouillon toe
  5. Kook tot de pompoen zacht is (ongeveer 15 minuten)
  6. Pureer de pompoen met een staafmixer. Je kunt de pompoen ook uit de soep halen met een schuimspaan (ben ik de enige die het gewoon een gaatjeslepel noemt?) en het in een blender pureren. Ik heb echter geen goede blender en heb het dus gewoon met de staafmixer gedaan en dat werkte prima!
  7. Gebruik de staafmixer tot het een geheel wordt. Als je de vorige stap al met de staafmixer hebt gedaan kun je deze stap uiteraard overslaan.
  8. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper en lekker veel nootmuskaat

 

Fles pompoen soep

Zoals gezegd een makkelijk recept en erg lekker! Ik geef dit recept dan ook een 8. ย Nog een voordeel, bijna iedereen lust het! De flespompoen geeft een iets zoete smaak aan de soep waardoor eigenlijk iedereen het wel lust. Succes verzekerd dus.

 

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    Barbara
    24/10/2014 at 16:36

    En de soep was heerlijk!

  • Reply
    Hindrik
    27/10/2014 at 22:00

    Nice! Nog een tip: als de soep na het pureren nog wat te dun is nog even terug op het vuur zetten zodat het vocht er uit kan koken. Dan wordt de smaak intenser en wordt de soep wat dikker. Dan is die het lekkerste vind ik! En dan serveren met lekker ruig brood met kruidenboter met knoflook..nomnomnom ;)

    • Reply
      Laura Kuiper
      28/10/2014 at 18:12

      Bedankt voor de tip! Klinkt erg goed… krijg er gelijk weer zin in :)

Leave a Reply