Blog Foodie Friday

Foodie Friday: nuttie oatmeal cookies

Ook ik probeer na kerst wat gezonder te eten, maar die liefde voor koekjes zal altijd blijven. Daarom heb ik het wat makkelijker voor mezelf gemaakt en deze heerlijke nuttie oatmeal cookies gemaakt!

 

De ingrediΓ«nten

  • 3 bananen (of 2 grote bananen) geprakt
  • 125 gram havermout
  • 1 a 2 theelepels kaneel (I love kaneel! Ik gebruik daarom 2 theelepels)
  • Pecannoten
  • Walnoten
  • 80% pure chocolade in stukjes gehad (of pure chocoladedruppels, nog makkelijker)

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix de bananen met de havermout
  3. Mix de kaneel er doorheen
  4. Spatel de nootjes en pure chocolade er doorheen. Ik heb van beide soorten noten 2 handjes gebruikt en ongeveer een halve chocoladereep.
  5. Rol balletjes van het deeg en druk deze plat op een plaat met bakpapier. De koekjes rijzen niet en blijven dus net zo groot als jij ze maakt.
  6. Plaats de koekjes 20 minuten in de oven. De koekjes worden niet zo crunchy als de Heerlijke Havermout koekjes, maar zijn desondanks erg lekker!

De koekjes kun je ongeveer een week bewaren in een luchtdichte trommel of bakje. Invriezen kan natuurlijk ook!

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply