Blog Foodie Friday

Foodie Friday: heerlijke havermout koekjes

Havermout, een erg veelzijdig ingrediënt. Je gebruikt het als ontbijt, in snackrepen en in deze heerlijke havermout koekjes! Ze zijn knapperig maar niet te hard en met lekkere friszure cranberry’s is het een lekker tussendoortje. Niet helemaal verantwoord, maar we moeten af en toe ook gewoon kunnen genieten van iets lekkers!

Havermout koekjes

Ingrediënten

Het recept dat ik heb gevolgd voor de basis, is Amerikaans en maakt dus gebruik van cups, tbsp(eetlepels) en tsp(theelepels) ik heb hier handige schepjes voor, van de Albert Heijn, maar de hoeveelheden zijn ook op het internet makkelijk om te rekenen.

  • 1 cup +1 tbsp speltmeel
  • 1 tbsp kaneel
  • 1,5 tbsp baking soda
  • 1,25 tsp zout
  • 0,5 cup donkere basterd suiker
  • 0,5 cup kristalsuiker
  • 11 tbsp ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 2 tsp vanille extract
  • 2 cups havermout (geen instant havermout!)
  • 1 cup of meer cranberry’s, zoveel als jij lekker vindt

De bereiding

  1. Mix het meel, de baking soda en het zout in een kom en zet deze apart.
  2. Mix de boter op medium stand tot het goed romig is.
  3. Mix de suiker met de boter tot het echt goed gemengd is. 
  4. Voeg het ei toe.
  5. Voeg het vanille extract toe voeg de havermout toe en mix het goed.
  6. Voeg na de havermout het bloemmengsel toe en mix alles, als je denkt dat het te droog is kun je wellicht nog wat vanille toevoegen
  7. Mix de cranberry’s door het mengsel verdeel het deeg in bolletjes op een met bakpapier bekleedde plaat. Houd er rekening mee dat het deeg kan uitlopen en laat dus voldoende ruimte vrij tussen het deeg.
  8. Bak de koekjes op 175 graden ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn en lekker krokant zijn.

Laura Kuiper

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply