Blog Foodie Friday

Foodie Friday: Appel Kardemom Tulband

Met het grauwe bijna herfstachtige weer krijg ik weer zin in cake met een kruidige smaak. Zo’n smaak die je weer een warm gevoel geeft. En dat doet deze heerlijke Appel Kardemom Tulband.

 

 

Appel Kardemom TulbandAppel Kardemom Tulband

Het originele recept komt uit een van mijn nieuwste kookboeken: United States of Cake van Roy Fares. Een echte aanrader wanneer je van Amerikaans gebak houdt! Ik heb alleen een aantal ingrediënten vervangen door een iets gezondere variant. Desondanks is dit niet de meest gezonde cake die je kunt eten ;-)  Lekker is ‘ie zeker wel!

Ga je de cake bakken, en heb je geen zin om jouw telefoon/tablet onder de bloem en andere ingrediënten te bedelven? Onderaan het recept vind je afbeeldingen van de ingrediënten lijst en de bereidingswijze. Printen en bakken maar!

Ingrediënten

Voor de appelvulling:

  • 2 grote appels
  • 2 tl kaneel
  • 25 gr kokosbloesemsuiker

Voor de tulband:

  • 450 gram glutenvrije bloem
  • 15 g wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 tl kardemompoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram gesmolten kokosolie
  • 300 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 2,5 dl melk

De bereiding

Appelvulling: schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kom met de suiker en kaneel.

Tulband: Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een tulband vorm in en bestuif deze met bloem. Doe de bloem, het bakpoeder, zout , kardemompoeder en vanillesuiker in een kom en meng dit. Klop in een andere kom de kokosolie en het suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Meng nu het natte mengsel bij het droge mengsel en meng totdat er een glad beslag ontstaat. Vul 1/4 van de vorm met het beslag en verdeel hier vervolgens appels over. Herhaal dit tot alles op is (het kan zijn dat je appels over houdt, lekker voor over de yoghurt!)

Bak de cake 55-60 minuten in de oven. Even laten afkoelen en smullen maar! Om de cake nog mooier te maken kun je er poedersuiker overheen strooien.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply